• kicksfotos.nl

Korenmarathon in Studio's Aalsmeer

AALSMEER De derde KWF Korenmarathon wordt zondag 14 oktober gehouden in de Studio's Aalsmeer. Dit jaar doen er 25 zangkoren aan mee en zijn er 46 optredens in drie zalen plus de grote Theaterzaal.
"Zangkoren uit Aalsmeer, Amstelhoek, Amstelveen, Amsterdam, De Kwakel, Uithoorn maar uit Castricum, Leimuiden, Maarssen, Noordwijkerhout en zelfs uit Dordrecht hebben zich ingeschreven. Iedere week repeteren zij hun repertoire of studeren ze nieuwe stukken in en vinden het daarom maar wat mooi om dat een keer op een goot podium ten gehore te kunnen brengen" aldus Jan Kwak, voorzitter van JWF Aalsmeer.
"Zondagmorgen 14 oktober gaan om 09.30 uur de deuren open en om 10.30 uur beginnen de eerste drie zangkoren met hun optredens. Om 11.00 uur zal het programma ook in de grote Theaterzaal beginnen. Vanaf dat moment wordt er steeds, om het half uur, in alle vier zalen gewisseld en komt er een ander koor op het podium. Dat gaat zo door tot 16.30 u waarna de aanwezigen naar de grote Theaterzaal gaan voor de grote Finale met daarin de bekendmaking van het opgehaalde geldbedrag voor het KWF". 

"Het is best een klus om zo'n groot evenement voor zoveel koren met zoveel koorleden te organiseren" aldus Jan Kwak, voorzitter van KWF Aalsmeer. "Dit jaar hebben we 25 zangkoren bestaande uit zo'n 680 koorleden. We hopen ook dat we weer, net als vorig jaar, zo'n 500-600 bezoekers mogen verwelkomen en dan is het best een volle bak die dag. De 40 vrijwilligers zullen dan ook zeker hun handen vol hebben om alles in goede banen te leiden".
"Nieuw is dat we nu zelf de catering in handen hebben. Bij de vorige edities gaf de catering soms wat probleempjes maar gelukkig gaan we het nu zelf (laten) doen en het mooie is dat een deel van de catering-opbrengst ook ten goede komt aan het KWF en kan worden opgeteld bij het eindbedrag", voegt Kwak er aan toe.

OPBRENGST ''De hele opbrengst van kaartverkoop, inschrijfgeld van de koren plus een deel van de bar-/ en catering opbrengst gaat naar het KWF Kankerbestrijding. Dat is natuurlijk wel het belangrijkste van alles, daar gaat het om, maar het is ook geweldig dat heel veel mensen, koorleden, bezoekers en vrijwilligers genieten van deze fantastische dag door zelf op te treden of te kunnen luisteren naar al die verschillende zangkoren. Dat kun je ook als goede opbrengst beschouwen, toch?".
''Het eerste jaar was de opbrengt EUR 8600 maar daarin zat wel een bedrag dat door een Amstelveens koor zelf bijeen was gebracht. Een geweldig initiatief waarvan we hopen dat het ook andere koren op een idee gebracht heeft. Afgelopen jaar gingen we zelfs over een magische grens en bleef de teller staan op EUR 10.471. Maar of we dat dit jaar zullen evenaren of overtreffen hangt grotendeels af van het aantal bezoekers op de dag zelf. Helaas doen er nu een paar Aalsmeerse koren niet mee omdat van de één de accordeonisten meedoen aan een concours en twee andere koren druk bezig zijn met hun
eigen jubileum uitvoeringen. Uiteraard hopen wij wel dat die koorleden, met hun fans, nu als bezoeker komen luisteren naar de andere koren. Het feest begint om 10.30 uur en eindigt rond 17.00 uur, waarna nog even nagepraat kan worden onder het genot van een drankje en een hapje'', zegt Jan tot besluit.
 

KAARTEN Kaarten zijn EUR 10 te koop via de voorverkoop- adressen: Boekhuis, DIO drogist in Oost, Mijn Marktkraam in Ophelialaan en Gall&Gall in Kudelstaart maar ook 'on-line' via www.kwfaalsmeer.nl/korenmarathon . Aan de kassa kosten de kaarten EUR 12.50 per persoon. Kinderen tot 18 jaar betalen EUR 5.