• Ron van Raaphorst

    Mandy van der Zwaard

Kracht uit jezelf halen

AALSMEER Trainer en coach Ron van Raaphorst (57) heeft een methode ontwikkeld die helpt om weer in je eigen kracht te staan, te vertrouwen op eigen kunnen en is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Zijn nieuwe, derde boek 'Zo kan Het ook' is uit. Dit gaat over het proces van weer blij, sterk en vol vertrouwen te kunnen leven.

 

Mandy van der Zwaard

DRIE BOEKEN Het eerste boek is een samenvatting over het levensverhaal van Raaphorst zelf, "Niet makkelijk" heet het en het verteld over zijn hersenbloeding, jaren als kapitein in lastige gebieden en nog veel meer. Deze gebeurtenissen staan aan de basis van zijn methode. Boek twee: (Ook te bestellen als E-book) is: 'Het grote Stoeiboek". Het is belangrijk dat ouders met hun kinderen stoeien. Niet alleen fysiek, maar zeker ook over levensvragen. Van Raaphorst meent dat praten over levensvragen kinderen ook meer zelfvertrouwen geeft en daardoor dus weerbaarder. Het is een werkboek om samen met je kind weerbaarder te worden, vooral mentaal, gezien vanuit de sportkant. Het nieuwste boek, 'Zo kan Het ook.' is een (volwassen)werkboek waarin je kunt gaan ontdekken wie jezelf bent. Waarna, als je dit deel ontdekt hebt, je leert hoe je dit deel sterker maakt, zodat je kan gaan leven op een manier die het beste bij jou past.

PROCES Voorbij komen vragen als: Ben je bereid je verleden los te laten? Hoe werken je zintuigen? Waar zit mijn gevoel? Hoe werkt dat eigenlijk? Raaphorst: "Als je open gaat staan voor het proces van verandering, dan ga je zelfvertrouwen opbouwen. Je gaat leven naar de dingen die voor jou belangrijk zijn. Daar wordt je sterker in, dus het wordt alleen maar leuker. Je komt steeds dichter bij de herkenning van wie jij zelf bent, en dat is het waard, je leert gerichter beslissingen nemen. Over je werk. Waar en met wie je wilt zijn, over alles. Je gaat avonturen beleven met jezelf en de mensen die je erbij wilt hebben, en uiteindelijk kom je ook toe aan het stukje accepteren. Accepteren van het feit dat jezelf grip kan hebben op het opslaan van deze herinneringen, eigenlijk dus het accepteren van je eigen aandeel in het hele verhaal.

Informatie of bestellen? www.ronvanraaphorst.nl weerbaarheid@ronvanraaphorst.nl of 0610349674. Zaterdag 12 mei is er weer een workshop 'Kracht in jezelf.' Aan de Beethovenlaan 114. Opgeven kan via bovenstaand mailadres.

COACHTRAJECT Raaphorst: 'Vanuit de workshop krijg je de alle informatie over hoe het traject gaat verlopen en in een opvolgend persoonlijk gesprek bepalen we wat de beste training op maat zou zijn. Want het fysieke deel moet passen bij jouw persoon. Vervolgens bespreken we de theorie zodat je begrijpt hoe het werkt in een lichaam en er volgen oefeningen voor de onderbouwing van die theorie. Je gaat zoeken naar je kwaliteiten, je eigenschappen, je talenten, die gaan we vast leggen op papier. Dat heet een missieverklaring. Het is een soort stappenplan waarin je vele inzichten krijgt, met als doel, een sterk en blij leven.