• De masseurs van team Unilever Vitality Runners: Gerrie, Emma, en Marie-Noëlle. Marian Scholtes ontbreekt op de foto.

    Eigen foto

Kudelstaartse Marie-Noëlle Veelenturf houdt benefietavond voor Roparun

KUDELSTAART Genieten van live muziek, prijzen winnen tijdens een loterij, leuke items kopen in een veiling en ondertussen het goede doel steunen. Het kan vrijdag 17 mei tijdens een benefietavond in The Shack in Oude Meer, georganiseerd door Roparun-team 51: Unilever Vitality Runners.

Het initiatief van deze benefietavond komt van de Kudelstaartse Marie-Noëlle Veelenturf. Zij doet dit jaar van 8 tot en met 10 juni mee aan een nieuwe editie van de Roparun. Deze estafetteloop ontstond in 1992, toen voor het eerst non-stop van Rotterdam naar Parijs werd gelopen. In 2004 werd de route omgedraaid en gingen de deelnemers van Parijs naar Rotterdam, in 2012 werd een tweede route toegevoegd vanuit Hamburg, om zo nog meer deelnemers mee te kunnen laten lopen.

MASSEUR Het team Vitality Runners doet al jaren mee aan het evenement en staat dit jaar voor de 23ste keer aan de start. Een van de leden van het team is de Kudelstaartse Veelenturf, die aansluit als masseur, en dus niet zelf zal lopen.

“Ik heb altijd al iets meer met vrijwilligerswerk of goede doelen willen doen. Ik werd vorig jaar al benaderd om mee te gaan als masseuse, maar was die datum niet beschikbaar.” Ze besloot het team financieel te steunen terwijl de cliënten van haar massagepraktijk wisselgeld doneerden. “Ik heb aangegeven dat ze me later gerust opnieuw mochten benaderen en zodoende ga ik nu, samen met mijn schoonmoeder Gerie, dus mee.”

VERAANGENAMEN De Roparun heeft als doel het leven van mensen met kanker - voor zover mogelijk - te veraangenamen. ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’, luidt het motto van de stichting achter het evenement.

Ook Veelenturf kwam van dichtbij in aanraking met de ziekte. “Iedereen heeft wel eens met kanker te maken gehad in de familie of kennissenkring. Ik helaas ook. Eerst een kennis, toen een oom, daarna weer een kennis en in december mijn schoonvader, waar ik en mijn gezin een hechte band mee hadden.”

GROOTSE DINGEN Des te meer reden om zich in te zetten voor dit goede doel, en dus besloot ze in actie te komen. “Samen met het team proberen we door grootse dingen te organiseren, waaronder benefietavonden, geld in te zamelen. Ik dacht: ik ga het bij mij in de buurt proberen.”

Veelenturf sprak een klant die muzikant is en wel een locatie kende en contacten kon leggen met andere muzikanten. “Van het een kwam het ander en sponsoren waren allemaal enthousiast en boden items aan voor een loterij.”

OPTREDENS Dit alles moet vrijdag 17 mei uitmonden in een succesvolle benefietavond. The Shack, te vinden aan de Schipholdijk 253B in Oude Meer, is die avond vanaf 20.00 uur het toneel van optredens van Boxin’ the Vox, Jamija XL en Clueless. Daarnaast vindt er zoals gezegd een loterij en een veiling plaats, de presentatie is in handen van Ronald Stolwijk.

Kaarten voor het evenement kosten 15 euro en zijn hier verkrijgbaar. Meer informatie over het team Vitality Runners staat hier.