• De genomineerde foto.

    Axel Drenth

Aalsmeerse bruidsfotograaf Axel Drenth genomineerd voor Bruidsfoto Award

AALSMEER Afgelopen week zijn de nominaties bekendgemaakt van de prestigieuze verkiezing Bruidsfoto Award 2020. Axel Drenth uit Aalsmeer is genomineerd in de categorie bruidskinderen. Uit een aantal van ruim 1.250 inzendingen koos de vakjury 80 foto’s die meedingen naar een felbegeerde Bruidsfoto Award 2020. 

TROTS  De Aalsmeerder is blij met zijn nominatie. "Ik weet het al sinds november, maar het mocht pas afgelopen maandag bekend gemaakt worden. Ik ben er super trots op!"

De foto is eigenlijk een toevalstreffer. "Die dag was het zoontje van het bruidspaar een beetje een boefje, hij was telkens heen en weer aan het rennen. Dan zie je het gebeuren dat hij door de sluier heen rent. En dan dat gezichtje van het zoontje spreekt boekdelen, 'ik doe toch niks verkeerd?'. Voor de bruid was het uiteraard iets minder, maar leverde het natuurlijk een erg leuke foto voor mij op."

"Tijdens een bruiloft schiet je zoveel foto's, dat is achteraf selecteren en bedenken welke je in gaat sturen. Dit is nu mijn twaalfde nominatie, dus dat is een mooie bekroning op mijn werk."

Vorig jaar won Drenth nog in de categorie 'Family & Friends'. "Daar hoop ik natuurlijk dit jaar weer op!"

AMBITIEUZE TALENTEN EN HARDCORE PROFESSIONALS Susan Lippe-Bernard, internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine, de organisator van de BFA vindt dat er veel mooie foto's zitten bij de inzendingen van dit jaar. “Het lijkt wel of dit jaar de aanwas van ambitieuze talenten die voor het eerst inzenden groter is dan bij eerdere edities van de BFA. Zij sturen hun meest recente werk in en blijken blij verrast met hun eerste nominatie. Deze talenten wedijveren nu met hun nominaties om de Awards. Hun foto’s nemen het op tegen de genomineerde foto’s van toegewijde professionals die veelal honderden bruidsreportages hebben gefotografeerd in binnen- en buitenland. Ondanks de grote verschillen in ervaring zijn alle genomineerden gewaagd aan elkaar.”

PUBLIEKSPRIJZEN & OVERALL WINNAAR Met het bepalen van de genomineerden van de Bruidsfoto Award 2020 is de race nu echt van start gegaan. In de acht fotocategorieën zijn telkens 10 foto's genomineerd. Tot 1 mei 2020 kunnen aanstaande bruidsparen en andere belangstellenden hun stem uitbrengen op hun favoriete bruidsfoto’s via www.bruidsfotoaward.nl

Op 11 mei 2020 worden de Award winnaars in de acht categorieën bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking. De foto met de meeste publieksstemmen wint ook nog eens de titel Overall Winnaar 2020.

DOEL BRUIDSFOTO AWARD De Bruidsfoto Award wordt voor de zestiende keer op rij georganiseerd door Bruid & Bruidegom Magazine en heeft als doel om bruidsparen te inspireren voor hun eigen bruiloft en kennis te laten maken met eigentijdse bruidsfotografie en professionele fotografen.