• Misschien is dit wel iemands favoriete plekje.

    Google Maps

Kunstploeg zoekt favoriete plekjes voor 'Panorama Aalsmeer'

AALSMEER De Kunstploeg is bezig met een nieuw project genaamd Panorama Aalsmeer. In het kort komt het erop neer dat deelnemers wordt gevraagd in woord en beeld te vertellen welke plek in Aalsmeer favoriet is. Plekken die bijzonder, waardevol of veelzeggend zijn. Plekken met betekenis waar een persoonlijk verhaal over te vertellen valt. Mensen die deze plek willen delen in Panorama Aalsmeer zijn welkom om mee te doen.

Tijdens de Kunstroute in het derde weekeinde van september worden de bijdragen samen geëxposeerd in dat Panorama Aalsmeer. Die expositie is in de oude romantische boomgaard aan de Uiterweg, al jaren het thuishonk van de Kunstploeg. Waar het om gaat is dat deelnemers eerst een paar regels schrijven over die ene plek en er vervolgens een tekening, schilderij, fotocollage of borduurwerk bij maken.

VEELZEGGEND In principe mag alles maar het hoeft niet letterlijk. Weergeven welk gevoel die plek geeft kan al veelzeggend zijn. Het eindproduct moet wel in de A4-lijst passen die elke deelnemer van De Kunstploeg meekrijgt.

Het mag over van alles gaan. Dat ene hoekje in de tuin, de boom waar de eerste kus is gegeven, dat kruispunt met dat ongeluk, varen, die ene brug, een levendige winkelstraat, het graf van opa, weerspiegeling op het water, dat ene eiland, een kunstwerk of dat ene bankje aan het water.

PERSOONLIJK Het mag over vroeger en het kan over nu gaan, zolang het maar persoonlijk is over die ene mooiste plek. Een ode aan het verborgen Aalsmeer, dat is wat De Kunstploeg wil maken met het Panorama. Het project borduurt hiermee voort op de succesvolle Kinderkunstroute over mooiste plekken in het centrum van Aalsmeer.

Dat wil De Kunstploeg dit jaar met maximaal honderd deelnemers voor elkaar zien te krijgen tijdens de Kunstroute. Zoals altijd zijn deelnemers van elke leeftijd welkom. Deelname kost net als in andere jaren 10 euro per persoon en natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om met een groep een workshop te volgen in het atelier.

OPHAALDAG Elke deelnemer krijgt hiervoor een A4-lijstje dat wel even moet worden opgehaald bij het atelier aan de Uiterweg 185. Aanmelden kan via dekunstploeg@xs4all.nl. De eerste ophaaldag is zaterdag 3 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur.

Meer informatie over de Kunstploeg, en eerdere projecten, staat hier.