• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Kunstroute voor elk wat wils

Een overzichtelijk flyer ligt klaar bij het startadres Jachthaven Otto, Uiterweg 94. Zaterdag om elf uur is daar de officiële opening en valt er al heel wat kunst te bekijken. Maar liefst achttien kunstenaars zijn vertegenwoordigd in de grote loods. Onder andere van Monic Persoon en haar partner Reint Baarda zijn een echte publiekstrekker.

FIETS Het is verstandig om verder op de fiets een 'kunstzinnige' beleving te ervaren. Zoals op locatie 8 Uiterweg 123-127 bij keramiste Anneke Harting. Zij nodigde acht kunstenaars uit.

Maar ook de solo-expositie in het fraaie atelier van Annelie Klein Sprokkelhorst (locatie 4) is een paar flinke trappen op de pedalen waard. Net als het fotoatelier van Judith Keessen. (Locatie 3).

De Historische Tuin (locatie 9) heeft veel te bieden; onder andere Annemieke Rozenberg met haar keramische tuinbeelden. En vergeet zeker het Tuinhuis (locatie 10) niet om naar de bronzen beelden van Annelien Dekker te kijken.

De Oude Veiling, Marktstraat 19 (locatie 13), doet ook dit jaar weer mee. Journalist Truus Oudendijk presenteert daar haar boek.

Pak de kunstbeurs mee, georganiseerd door Sous-Terre (locatie 19). Kunstenaars en galeries uit het hele land tonen een goed beeld van de hedendaagse kunst. Loop zeker de stand binnen van het toekomstige Art-Flower Museum Aalsmeer.

Aan de overkant in de Watertoren (locatie 20) stralen fel gekleurde foto's en schilderijen de bezoekers tegemoet.

Altijd leuk is een bezoek aan het keramiek-atelier van Carla Huson op het Stokkeland (locatie 14).

NIEUW Nieuw dit jaar locatie (23) De kunstkas van Tobias Rothe aan de Aalsmeerderweg 325. De gele bloem in de tuin is een herkenbare plek. Aan deze zelfde weg nummer 255 het atelier van Afke Borgman (locatie 22) en Jovar nummer 230 (locatie 230).

En ach als u dan toch in Aalsmeer Oost bent beland, rijdt dan even door naar locatie 25 naar het atelier van Sunny Neeter.

Dit is slechts een greep uit het zeer gevarieerde programma. De flyer verwijst u verder naar locaties waar ook muziek valt te beluisteren.