• Robert Joore

KWF Korenmarathon levert 10.471,84 euro op

AALSMEER De eindafrekening is binnen, de inhoud van de collectebussen bij de garderobe is geteld en dat alles resulteert in een eindbedrag van 10.471,84 euro. 'Een fantastisch bedrag waar we met zijn allen heel trots op kunnen zijn', aldus voorzitter Jan Kwak van KWF Aalsmeer.

Vorige week zondag 8 oktober kon tijdens de Grand Finale de tussenstand van 9225 euro bekend gemaakt worden en dat was al een bijzonder mooi bedrag. Maar nu er nog eens 1246 euro bijgekomen is uit de opbrengst van een deel van de baromzet maar ook uit de donaties in de collectebussen bij de garderobe, is het eindbedrag uitgekomen op 10.471,84 euro.

'Ten opzichte van vorig jaar is het een toename van 1.864 euro. Waarschijnlijk heeft het er mee te maken dat er meer koren meededen of dat er meer bezoekers waren of door een andere spreiding van de optredens, waardoor koren en bezoekers bleven en een drankje nuttigden. Maar de vriendelijke glimlach van de garderobemannen Dex, Kaj, Niels en Storm zal er zeker toe hebben bijgedragen dat er veel geld in de collectebussen gedoneerd werd', voegt penningmeester Marlien Smit toe.

Vorige week was al bekend dat de directie van De Studio's ook volgend jaar weer de gelegenheid geeft om het evenement te organiseren en daar maakt KWF Aalsmeer graag gebruik van.

'Eerst dit afronden en evalueren', zegt voorzitter Kwak. 'En dan begin van het nieuwe jaar weer volop aan de gang om er in het najaar weer zo'n geweldige dag van te maken'.

FANTASTISCHE DAG 'Wat een fantastische dag', 'wat hebben we genoten' en 'hartstikke bedankt voor deze geweldige dag' waren uitspraken van koorleden en bezoekers na afloop van de tweede KWF Korenmarathon. Meer dan 750 koorleden deden mee aan deze marathon en met daarbij zo'n 450 bezoekers was het een drukte van jewelste in de diverse zalen en de grote Theaterzaal van De Studio's Aalsmeer. Dit jaar hadden 25 koren zich ingeschreven maar helaas moest er één afhaken wegens ziekte van koorleden en daardoor vonden er geen 45 maar 44 optredens plaats.

De dag begon vrij rustig maar vanaf 11.00 uur werd het steeds drukker en de bij de deur aanwezige gastvrouwen hadden hun handen vol om alle bezoekers van informatie te voorzien.

Elk half uur trad er een volgend koor op in een van de vier locaties zodat er steeds vier koren tegelijk hun liederen ten gehore brachten en de bezoekers van de ene naar de andere zaal moesten. De 35 vrijwilligers, in rode KWF-shirts, deden fantastisch werk en hadden het goed in de hand waardoor alles vlot verliep.

Het ene koor trok meer aandacht dan het andere en een van de uitschieters was het Caraïbisch-Afrikaans koor 'The Revivals' uit Amsterdam. Dit koor trok een volle zaal met super enthousiaste toehoorders.

Dat was ook zo bij Davanti en The Griffins die heel speciale repertoires ten gehore brachten. Maar ook de koren zoals Con Amore, De Brulboeien, Vivace en andere koren trokken volle zalen.