• Jongeren, bewoners en medewerkers in Place2bieb bij Uurtje met je Buurtje

    Mandy van der Zwaard

Opbrengst Burendag Kudelstaart voor Stichting Kinderen met een Toekomst

KUDELSTAART Tijdens een bijeenkomst in Place2Bieb keken de organisatoren donderdagavond 17 oktober terug op de Nationale Burendag Kudelstaart-acties en werd de opbrengst van alle activiteiten bekendgemaakt. Het geld gaat naar Stichting Kinderen Met Een Toekomst (SKMET). De stichting geeft straatkinderen op Borneo een beter leven. Eind november is er een theatershow waarvan de opbrengst ook naar deze stichting gaat.

Iedere maand is er zo'n bijeenkomst met jongeren en buurtbewoners. Daar werken ze aan gezamenlijke plannen om het voor iedereen leuker en gezelliger te maken in de wijk, of eigenlijk heel Kudelstaart, want in principe is iedereen welkom.

BURENDAG Marco den Haan, jongerenwerker van Dock opent de avond. 'Nationale Burendag Kudelstaart. Het was een groot succes met heel veel bezoekers. Gelukkig hadden we wel een grote tent, want het weer was niet echt super. Alle activiteiten vielen in de smaak, maar vooral het Rad van Fortuin was populair. De organisatie, zowel de jongeren als de buurtbewoners zijn de lokale ondernemers dankbaar voor hun sponsoring. Mede dankzij hen is de dag zo goed geslaagd.'

ONTHULLING De jongeren hebben eerder op de avond een workshop 'sushi maken' gehad en hier en daar wordt nog genoten van een rijst-met-vis hapje. Het geeft direct gespreksstof met de buren die rond half acht binnen komen druppelen, allemaal benieuwd naar de opbrengsten van hun inspanningen. Na een rondje 'Wat vond je het leukst en wat kan er verbetert worden' gaat Marco over tot het spannendste deel. Wel moet gezegd worden dat er ook een groot bedrag inzit van de statiegeldspaaractie van AH Poldermeesterplein. Gezamenlijk hebben deze acties het bedrag opgeleverd van 1.100 euro, wat geheel ten goede komt van SKMET. Eind van het jaar verdubbelt OSA dit bedrag.

THEATERSHOW Ook onderdeel van deze inzamelingsactie is de theatershow 'Talent met een Toekomst.' Jongeren doen er alles aan om een spetterende show neer te zetten. Zo helpen zij om bij andere jongeren het bewustzijn te vergroten over de noodzaak van ontwikkelingshulp. Het stuk is tevens onderdeel van een gratis lespakket. Scholen die belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met Dock.

Op 26 en 27 november zijn er voorstellingen voor de basisscholen en middelbare school De Westplas. Op 30 november houden we drie voorstellingen om 13:00 uur, 15:00 uur en 19:00 uur in De Oude Veiling. Tickets zijn te koop voor 7,50euro via www.debinding.nl De opbrengst gaat 100 procent naar Stichting Kinderen Met Een Toekomst. www.skmet.nl

Mandy van der Zwaard