• Google Maps

Medewerker Royal FloraHolland verduistert 4,3 miljoen euro

AALSMEER Een medewerker van de financiële afdeling van Royal FloraHolland heeft 4,3 miljoen euro verduisterd. Dat heeft de coöperatie, waar ook de bloemenveiling van Aalsmeer toe behoort, vandaag bekendgemaakt. 

Begin mei werd al bekend dat er bij het bedrijf sprake is geweest van het verduisteren van gelden, maar de omvang van de fraude was op dat moment nog niet bekend. Royal FloraHolland heeft opdracht gegeven hier onderzoek naar te laten doen en vandaag is bekendgemaakt om hoeveel geld het gaat. 

MISBRUIK Veel, is het antwoord. De betreffende medewerker slaagde er in om in een periode van 9 maanden 4,3 miljoen euro te verduisteren. 'Het forensisch onderzoek wijst uit dat misbruik is gemaakt van de handelingsruimte die bij een specifieke functie hoorde', schrijft de coöperatie op haar website. 'Hiervoor was specialistische kennis nodig van het financiële systeem.' Volgens het bedrijf zijn er verder geen andere medewerkers bij de zaak betrokken.

Royal FloraHolland is tegen diefstal verzekerd en heeft inmiddels een claim ingediend bij de verzekeraar. Daarnaast is het bedrijf in overleg met het Openbaar Ministerie over hoe het restant van de verduisterde gelden kan worden teruggevorderd.