• Truus Oudendijk

Kettinggesprek Denise Boers: Vrouwen zijn er zo blij mee

Denise Boers is specialist in wimperextentions en microbladen. Sinds vorig jaar heeft zij een salon voor semipermanente make-up in Aalsmeer en zus Robin wil graag dat zij vertelt wat haar expertise inhoudt.

Vlak na de geboorte van mijn zoontje Jordan vorig jaar september ben ik begonnen met mijn eigen studio in Aalsmeer. Daarvoor had ik een kleine salon in Hoofddorp waar ik alleen wimperextentions deed, maar ik wilde me graag wat meer specialiseren in semipermanente make-up.Om dat te mogen praktiseren moet je aan veel hygiëneregels, eisen en voorschriften voldoen en dat kon niet op mijn oude locatie. Nu zit Natural Beauty by Denise sinds december 2018 aan de Stationsweg en het gaat heel goed."

Vertel eerst eens wat wimpersextensions zijn. "Het zijn nepwimpers die per stuk bevestigd worden; één nephaartje per één natuurlijk haartje. Je kan kiezen voor de natuurlijke look of voor de wat vollere look. In dat geval plaats ik meerdere nephaartjes aan één natuurlijk haartje en dan krijg je een soort waaier waardoor het veel voller is.

Duurt het lang om de wimpers te plaatsen en hoelang blijven ze zitten? "Ik doe er gemiddeld twee tot drie uur over. Er zijn mensen die het in een uur doen, maar betwijfel de kwaliteit dan heel erg. Het is een gepriegel, wat ik juist leuk vindt, en het duurt een tijdje voor de lijm goed droog is. Hoelang ze blijven zitten is een beetje afhankelijk van hoe je ermee omgaat en iedereen verliest per dag op natuurlijke wijze een aantal haartjes, maar in principe blijven ze twee tot drie weken goed en dan moet je ze bijvullen."

Hadden de extensions al vanaf de middelbare school je interesse? "Nee helemaal niet, ik ben twee dagen per week als secretaresse op een advocatenkantoor gaan werken en zocht een leuke bijbaan voor de andere dagen. Van de toenmalige stagiaire kreeg ik de tip om eens naar wimperextentions te kijken. Ik was er opslag weg van en ben direct de maand erop begonnen met de eerste opleiding."

Je doet ook semipermanente wenkbrauw make-up. Wat doe je dan? "Bij semipermanente make-up kun je kiezen voor bijvoorbeeld twee manieren om je wenkbrauwen op te vullen. Je kunt kiezen voor microblading; dan wordt er met een mesje (blade) krasjes in de huid gemaakt en gevuld met pigment. Deze lijken dan op fijne haartjes, dat noemen we hairstrokes en lijken je eigen wenkbrauwen mooi vol.

Wat is de andere vorm? "Dat is Powderbrow; daar wordt de wenkbrauw ingekleurd met een naald, die pigment in stipvorm aanbrengt waardoor er een poederachtig effect ontstaat en het een echte make-up look geeft. Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes en met name voor de rijpere huid, toch is er altijd een intake om te kijken of er medische bezwaren zijn."

Maar semipermanent wil toch zeggen dat het weer weg gaat. Hoelang duurt dat dan? "Het voordeel van deze technieken is dat het pigment vele malen minder diep wordt gezet dan bij tatoeages of permanente make-up. Als je na de behandeling er niets meer aandoet vervaagt het na ongeveer twee jaar. Dit voorkomt verkleuringen en dat je voor altijd vast zit aan een bepaalde vorm van je wenkbrauw."

Voor welke doelgroep is het het meest geschikt? "Iedereen vanaf achttien jaar kan het doen, maar vaak zie je toch dat het de vrouwen tussen de twintig en vijftig zijn. Ik heb veel vaste klanten maar zomers zijn er ook veel vrouwen die het in hun vakantie willen proberen.Ook dan wordt er gekeken of er geen medisch bezwaar is."

Is dit geschikt voor alle leeftijden? "Dat is een lastige vraag. Zelf vind ik dat je minimaal achttien of ouder moet zijn. Mocht de cliënt onder de zestien zijn, doe ik echt alleen maar de natuurlijke look én de ouders moeten toestemming geven."

Wat maakt dit werk leuk om te doen? "Vrouwen zijn zo blij met het resultaat. Je bent eigenlijk al klaar als je uit bed komt. Dat maakt mensen blij en mij dus ook."

Heb je nog een toekomstdroom? "Ik hoop dat dit ooit mijn enige baan wordt, hoewel ik het op het advocatenkantoor ook heel erg naar mijn zin heb. Maar ik wil graag zelf cursussen gaan geven in wimperextentions en semipermanente make-up."

Wie nodig je uit voor het volgende gesprek en wat wil je vragen? "Tamara heeft een hondentrimsalon, Tammiestrimsalon, maar heeft ook net haar opleiding tot conductrice afgerond. Ik wil weten of ze gaat kiezen tussen de banen of dat de honden echt zo leuk zijn dat ze dit ook blijft doen?"

Mandy van der Zwaard