• Links Boy Kransen; rechts Rico Smit

    Truus Oudendijk

Kettinggesprek: 'We richten ons op persoonlijke aandacht'

AALSMEER Bas van Leeuwen was uitgenodigd om iets over zijn bedrijf te vertellen, maar wilde liever niet aan deze rubriek meewerken en vanzelfsprekend respecteren we dat. Een mooi alternatief is Boy Kransen die samen met Rico Smit eigenaar is van Westeinder Health Studio. Vraag van Martijn Lobbes: "Wanneer gaan we samen trainen?"

Zeg het maar; wanneer hij wil. Iedereen is altijd welkom en de eerste les is gratis om mensen te overtuigen klant bij ons te worden."

En is Martijn al klant bij je ?

"Martijn is een goede vriend en met vrienden heb ik een aparte afspraak. Op een bepaald tijdstip in de week gooien we de deur open en dan kunnen vrienden een kijkje nemen, lekker komen trainen en vragen stellen."

Je zit wel op een bijzondere locatie

De manier waarop we hier gekomen zijn is best apart. Ik was al tijden op zoek naar een eigen plek om een studio te beginnen. Onze verhuurder Ed Peetoom kende ik nog van vroeger. Toen ik op vakantie was in Tenerife zag ik op Facebook dat deze ruimte te huur was. Dat betekende gelijk het einde van mijn vakantie. Ik ben gelijk een bedrijfsplan gaan schrijven en ik heb Rico gebeld."

En waarom Rico?

"We waren collega's en hebben samen bij Basic Fit in Hoofddorp gewerkt en dat was een super leuke tijd. Dat gevoel is blijven hangen. We hadden allebei dezelfde droom, maar zijn na Basic Fit ieder een andere richting uitgegaan. Ik ben de marketingwereld ingestapt en bij PSFM in Amstelveen gaan werken. Ik heb daar twee jaar ervaring opgedaan en daarna nog een ander avontuur aangegaan bij een marketing bureau. Dat loopt momenteel zo ongeveer op zijn eind. Rico voelde er wel voor om samen de uitdaging aan te gaan een eigen bedrijf te beginnen en is nu mijn compagnon. Al onze aandacht gaat naar de Health Studio."

Jullie zijn een goede match? "Zeker, hij is gespecialiseerd in het personal trainen en doet dat al zo'n jaar of zeven. Ik kan wat dat betreft nog veel van hem leren. Tussen het werk door heb ik wel de nodige opleidingen gevolgd om personal trainer te mogen zijn."

Als ik mijn kennis overdraag aan mensen en ik zie dat hun vorm verbetert tijdens het trainen, dan geeft mij dat heel veel energie.Wat is je achtergrond? "Ik ben begonnen op de detailhandelsschool met handel en verkoop, gevolgd door verkoopspecialist en een versnelde opleiding filiaalmanager. Maar daar zat altijd heel veel marketing in, vandaar dat ik een stap in die richting heb gezet. Maar trainen was mijn passie, dat doe ik al een aantal jaar en daarnaast heb ik verschillende soorten vechtsport beoefend en dat vind ik erg leuk. Als ik mijn kennis overdraag aan mensen en ik zie dat hun vorm verbetert tijdens het trainen, dan geeft mij dat heel veel energie. Of mensen nu jong of oud zijn, met kleine aanpassingen in de levensstijl kun je al veel progressie boeken."

Wat biedt je hier aan? "We bieden sowieso personal training aan en daarnaast ook small group training. We hebben bootcamps waarmee we met een grotere groep lekker naar buiten gaan en er zijn boks lessen. Die geef ik zelf vanuit mijn ervaring in de vechtsport. We hebben iemand in huis gehaald als lifestyle coach en er is een fysiotherapeut. Het plaatje is redelijk compleet."

Sinds wanneer zitten jullie hier? "Vorig jaar augustus heb ik het contract getekend en op het ogenblik zitten we nog volop in de opbouw van de studio. Er is een verdieping in gekomen, waar nog het een en ander moet gebeuren, maar eerst is beneden alles gerealiseerd zodat we alvast konden beginnen."

En hoe zijn jullie taken verdeeld? Jij doet de marketing? "Ja, Ik ben in gesprek gegaan met Deboprojects, die jongens kenden ik van vroeger en in samenwerking met hen hebben we de website opgezet. Die heb ik verder afgebouwd, want dat is geen onbekend terrein voor me. Rico doet de groepslessen en de bootcamps en ik neem de boks lessen voor mijn rekening. Maar waar nodig kunnen we elkaar vervangen of aanvullen. Personal training en small group training doen we beiden en ik ben nu in opleiding om samen met de fysio de sportmassage te kunnen doen. We zijn met super veel dingen bezig. 2020 is voor mij echt een leerjaar.

Jullie zitten wel een beetje in een uithoek. "Toch valt dat mee, we focussen niet alleen op Aalsmeer maar ook op de omgeving. We zitten aan de rand van Schiphol Rijk en bedrijfsfitness is tegenwoordig ook erg populair. We gaan bij bedrijven langs en als er behoefte aan is maken we een afspraak dat mensen op een vaste tijd, voor of na of werktijd onder begeleiding bij ons kunnen komen trainen.

Wanneer is dit allemaal klaar? "We streven naar medio maart, maar we kunnen al prima trainen en de lessen zijn in volle gang.."

Wie nodig je uit voor het volgende gesprek? "Mijn broertje Jimmy, hij heeft een lastige tijd achter de rug maar is nu begonnen als stukadoor. Hoe bevalt dat?"

Truus Oudendijk