• Studio's Aalsmeer
  • Studio's Aalsmeer

Musicaldebuut Thomas Acda in Studio's Aalsmeer

AALSMEER De repetitieruimte Studio 3 van Studio's Aalsmeer was donderdag 21 september het decor van de perspresentatie voor de musical 'Fiddler on the roof'. Pers en theaterprominenten ontvingen een voorproefje van het musicaldebuut van hoofdrolspeler Thomas Acda als Tevye.

De première van deze theaterklassieker is op 5 november in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarna de voorstelling te zien is zeven andere grote Nederlandse theaters.

De genodigden namen op donderdagochtend nemen plaats in Studio 3 van Studio's Aalsmeer waar het musicaldecor van twee etages hoog stond opgebouwd. Albert Verlinde, namens Stage Entertainment betrokken als producent, vertelde hoe de eeuwigheid van deze musical indruk op hem maakt. Het 50-jaar oude verhaal is actueel en universeel. Fiddler on the Roof gaat over de betekenis van veiligheid en onderdrukking, traditie en gedwongen vertrek.

FIDDLER ON THE ROOF Ter voorbereiding op de musical hebben castleden zich verdiept in het DNA van de musical. Regisseur Ruut Weismann vertelde bevlogen over zijn visie op het stuk en de verdieping in de joodse cultuur. Dit rijkt van bekend zijn met de geschiedenis, tot het samen vieren van het Joods Nieuwjaar op 20 september. Tijdens de voorstelronde benadrukte de regisseur dat hij de productie niet zou kunnen doen zonder zijn fantastische cast. In het midden van het decor zaten de acteurs klaar voor de openingsscène.

Thomas Acda opende de 'sneak peak' op innemende wijze met een bewerking van het nummer 'Tradition'. De muzikale acteur maakte indruk en voelde zich duidelijk op zijn gemak als Joodse melkboer 'Tevye'. Het voorproefje van Fiddler on the roof was veelbelovend.

THEATERALLIANTIE Acht grote Nederlandse theaters bundelen hun kracht als Stichting Theateralliantie. Edwin van Balken, directeur van De Stichting Theateralliantie, verzorgde tijdens de perspresentatie het openingswoord. Na geprezen voorstelling zoals War Horse en De Tweeling is het trots dat Fiddler on the Roof in productie is. De stichting heeft als voornaamste doel om bijzondere theaterproducties tot stand te brengen voor een groot publiek. Het gaat daarbij om multidisciplinaire voorstellingen, waarin zang, dans, muziek en toneel met elkaar verweven zijn.

ANATEVKA Fiddler on the roof is de originele en wereldwijd gebruikte titel van de productie die we in Nederland kennen als 'Anatevka'. Thomas Acda speelt de hoofdrol van Tevye en neemt je op innemende en geestige wijze mee in deze meeslepende musical. Fiddler on the roof, met 'If I Were A Rich Man' en vele andere beroemde evergreens, gaat over een wereld op de vlucht waarin uiteindelijk de liefde overwint. Een dynamische voorstelling met veel dans en muziek, die entertaint in grootsheid en ontroert in intimiteit. Deze actuele musical toont de betekenis van familie in een veranderende wereld, waarin wij overeind proberen te blijven.