• Google Maps

CDA stelt vragen over bomenkap Burgmeester Kasteleinweg

AALSMEER De lokale CDA-fractie in Aalsmeer maakt zich zorgen over de geplande kap van 31 bomen langs de Burgemeester Kasteleinweg. De partij heeft schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan het college.

De voorgenomen kap van 31 'waardevolle' bomen langs de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer heeft afgelopen week het nodige losgemaakt in Aalsmeer. 'Nog minder groen joh. Gaan we alles asfalteren? Naderhand zeker weer jonge boompjes neerzetten die pas over 20 jaar een beetje fatsoenlijk eruit zien', was een van de reacties op het bericht op onze Facebook-pagina. 'Afblijven, het zijn de longen van de aarde!', reageerde iemand anders. Ook wethouder Wilma Alink reageerde 'not amused' op de vergunningaanvraag.

HOV-VERBINDING De bomen moeten volgens de aanvraag plat in het kader van de aanleg van de nieuwe HOV-verbinding die hier moet komen. Ook het CDA is benieuwd naar het hoe en waarom en heeft daar vragen over gesteld aan het college. De partij wil van B & W weten om welke bomen het precies gaat, en of de kap noodzakelijk is of alleen maar 'handig om zo efficiënter te kunnen werken'.

Daarnaast willen de christendemocraten weten of er een reeel alternatief is voor de aanleg zonder dat de kap van deze bomen noodzakelijk is, en of het college indien de kap toch doorgaat, toe wil zeggen dat er 31 volwassen bomen voor worden teruggezet.