Nieuwjaarsconcert Aalsmeerse Harmonie

AALSMEER De zaal was goed gevuld dinsdagavond 9 januari in het Zorgcentrum Aelsmeer. Er werd voor de, naar schatting achttiende keer geluisterd naar het nieuwjaarsconcert van het Aalsmeerse Harmonie Orkest, nu onder leiding van Maron Teerds.

Mandy van der Zwaard

Normaliter repeteert de Harmonie op dinsdagavond in het Baken, maar deze avond is een try-out voor het Champagneconcert, wat zaterdagmiddag 27 januari om 15.00 in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente zal plaatsvinden en vrij toegankelijk is voor iedereen.

HALVE HARMONIE Deze avond was de Harmonie niet op volledige sterkte. Door middel van een loting is er bepaald wie er dit jaar mee mocht, hoewel sommigen natuurlijk mee moesten. Een concert zonder xylofoon is ondenkbaar en de grote trom kon ook niet gemist worden. Dit alles had te maken met de beschikbare ruimte in het zorgcentrum.

PROGRAMMA Er werd begonnen met de vrolijke en opzwepende Champagne galop. De grote trom bootste de knallende kurken na.

Daarna volgde David of the White Rock en Strauss. Met de term spaghetti western was het volgende genre direct duidelijk. Muziek uit 'Once upon a time in te West' en 'The Good, the Bad en the Ugly'. Vooral de herkenbare galop oogstte waardering.

BEKENDE MUZIEK Het aambeeld uit de Ambos Polka van Parlow was niet meegebracht. Een lachende Teerds zegt. 'Die was uitgeloot. Maar jullie kennen wel het volgende stuk van André Rieu?' De hele zaal zingt lalala mee op de bekende Second Waltzz. 'Nou die spelen we niet!' Hilariteit alom, en een momentje van 'ah jammer'. Dat werd snel goed gemaakt door de Lyric Waltz, deze is iets ingetogener is dan bovenstaand nummer. Meezingen ging goed met een aantal klassiekers van Annie M.G Smidt, onder anderen 'De kat van ome Willem', 'Een stekkie van de Fuchsia' maar ook 'Vluchten kan niet meer' en 'M'n Opa'. Traditiegetrouw als toetje nog de Radetzkymars, waarna de avond werd afgesloten met een speech van Directeur Knuit en een toost op een goed 2018.