• Gemeente Aalsmeer

Burgemeester ontbijt op De Graankorrel in Kudelstaart

KUDELSTAART Burgemeester Gido Oude Kotte had woensdagochtend 6 november een afspraak bij bassischool De Graankorrel in Kudelstaart. De leerlingen van groep 7 gingen samen met de burgemeester ontbijten op school. Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt van 4 tot en met 8 november wordt stilgestaan bij hoe leuk en belangrijk een gezond ontbijt is.

De leerlingen hebben samen met de burgemeester genoten van hun ontbijt. Burgemeester Oude Kotte onderstreept hiermee, net als zo'n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar.

SYMBOLISCH De burgemeester betaalde symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn, zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten.

De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. Juf Wendy van groep zeven nam de cheque in ontvangst.