• Gemeente Aalsmeer

Politie, brandweer en burgemeester geven voorlichting over veiligheid

AALSMEER Burgemeester Gido Oude Kotte, de politie en de brandweer gaan in de Week van de Veiligheid (7 tot en met 13 oktober) op bezoek bij basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart. Ze lichten jonge inwoners van de gemeente in over veiligheid. Het eerste bezoek was aan de groepen 7 van de Antoniusschool in Kudelstaart. 

Met een brandweerwagen kwam de burgemeester aanrijden op het schoolplein. De leerlingen van groep 7 stonden daar al te wachten. Terug in de klas werd er voorlichting gegeven over veiligheid. "De politie en de brandweer doen ontzettend belangrijk werk. Goed om kinderen daarbij te betrekken en daar over te informeren", zo vindt de burgemeester. "Daarnaast is het belangrijk om kinderen te leren wat zij zelf kunnen doen op het gebied van veiligheid."

OVERVALLEN Politieagent Kim vertelde over haar werk. Over de verschillende situaties waarin de politie haar werk doet. Van inbraken en verkeersongelukken tot aan gewapende overvallen. Hierover stelden de leerlingen ook spannende vragen. Daarnaast vertelde ze dat leerlingen ook zelf keuzes kunnen maken om een situatie veiliger te maken. Hierover krijgen ze in groep 8 nog een uitgebreid lesprogramma. 

Rob van de brandweer vroeg of de leerlingen thuis een brandmelder hadden. Want als je slaapt ruik je geen rook als er brand is in huis. Dat weten veel mensen niet, en daarom is een rookmelder zo belangrijk. Hij liet ook zien hoe snel rook zich verplaatst in huis en hoe moeilijk je dan nog de weg naar buiten kan vinden. Om dit te ervaren mocht een leerling met een geblindeerde bril op, de uitgang van de klas zoeken. Dat viel niet mee.