• Ad Verburg ereburger van Aalsmeer.

    Gemeente Aalsmeer

Onthulling opvolger burgemeester Jeroen Nobel nabij

AALSMEER Tijdens een extra raadsvergadering op dinsdag 5 februari maakt de gemeenteraad de kandidaat bekend voor de nieuwe burgemeester van Aalsmeer.

De raadsvergadering start om 19.00 uur. Het eerste deel vindt plaats achter gesloten deuren. Om 20.30 uur is de openbare zitting. Dan maakt de gemeenteraad de naam van de kandidaat bekend die hij aanbeveelt als nieuwe burgemeester van Aalsmeer. Naar verwachting duurt deze openbare bijeenkomst enkele minuten. De bijeenkomst wordt ook live uitgezonden op internet.

Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Aalsmeer hebben 20 personen gesolliciteerd, 11 mannelijke en 9 vrouwelijke kandidaten. Dit heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, onlangs meegedeeld aan de gemeenteraad van Aalsmeer. Van deze kandidaten hebben/hadden 17 personen een (fulltime) functie in het (lokaal) openbaar bestuur, 3 personen hebben/hadden een functie daarbuiten.
De nieuwe burgemeester word naar verwachting in april 2019 benoemd. Die is de opvolger van de huidige burgemeester, Jeroen Nobel (foto), die sinds mei 2015 waarnemend burgemeester is van Aalsmeer.