Open dag Cultuurpunt drukbezocht

Op de Cultuurpunt-zolder aan de Marktstraat konden de bezoekers naar hartenlust draaien achter de dj-set, een eigen 'tag' maken op het grote canvasbord, kunstjes doen met een circusdocent, zingen, trommelen op emmers en gitaar spelen. Het was een geslaagde, drukbezochte middag met veel blije gezichtjes en nieuwe aanmeldingen.

MUZIEK Gitaar, keyboard, piano, trommels, klokkenspellen: er konden allerlei muziekinstrumenten uitgeprobeerd worden.

René van Aken van House of Beats, en tevens de dj-docent van het Cultuurpunt, was aanwezig op de open middag om de kinderen kennis te laten maken met een heuse dj-set. Vooral bij de jongens wekte dit de interesse. Daarnaast was er een circusdocent aanwezig die zowel groot als klein allerlei gave trucjes leerde, zowel acrobatisch als met jongleerdoekjes. Ook de all time favorite cursus Ontdek je talent op een instrument trok weer veel bekijks. Met de inmiddels welbekende emmers trommelden de kids er op los. Al met al was het een erg gezellige en geslaagde middag.

NIEUW CURSUSSEIZOEN Op maandag 9 oktober start het nieuwe cursusseizoen van Cultuurpunt Aalsmeer. In deze korte, oriënterende cursussen van negen weken kunnen kinderen kennismaken met de beginselen van muziek, musical, circus, graffiti en DJ. De lessen vinden plaats op diverse locaties in Aalsmeer en Kudelstaart op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in de naschoolse tijd. Het cursusaanbod is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

JEUGDORKEST Het Cultuurpunt begint in het najaar een nieuw jeugdorkest. Het project biedt plaats aan Aalsmeerse kinderen van groep 5 tot en met 8 die muziek maken of willen leren maken. Het lidmaatschap voor het Aalsmeers Jeugdorkest beslaat een periode van 27 weken, verdeeld in drie periodes van 9 weken die worden afgesloten met een presentatie.

Meer informatie op de website van het Cultuurpunt.