• pr

Open Havendag bij Watersport Vereniging Aalsmeer

Open Havendag bij watersportvereniging

AALSMEER Watersport Vereniging Aalsmeer biedt zaterdag 25 mei de 'Open Havendag'. Van 12.00 tot 17.00 uur kan iedereen aan de Uiterweg 155 kennismaken met verschillende facetten van de watersport.

Een woordvoerder: "Voor de jeugd worden er gratis proeflessen jeugdzeilen gegeven in onze club Optimisten. Er staan twee jeugdtrainers klaar voor een proefles Optimistzeilen (zwemvesten aanwezig). Er worden veel meer activiteiten voor de jeugd georganiseerd, van schminken tot spijkerbroekhangen, van een echte viswedstrijd tot dobbertjes vissen vanuit de Optimisten."

"Voor volwassenen is er een nautische markt en een aantal leden stelt hun vaartuig ter beschikking. Er is mogelijkheid om mee te varen met een motorjacht, een punter of een kajuitsloep en wie wil zeilen kan dat onder leiding van een ervaren zeiler doen. Ook kan jong en oud die middag suppen en kan er gevaren worden met de Micro Magic: een modelzeilbootje dat bestuurd wordt vanaf de steiger. Op de havendag is de demo-MM van de WvA beschikbaar, en met tekst en uitleg van enige routiniers kan kennis gemaakt worden met deze leuke manier van zeilen. DJ TIMO zorgt voor de muzikale omlijsting."