Overgebleven Kunstploegkabouters verhuizen naar Zorgcentrum

AALSMEER Het is nog een verrassing voor de bewoners van de gesloten afdeling van het Zorgcentrum Aelsmeer, maar de niet opgehaalde kabouters uit het zeer geslaagde Kunstploegproject Kunst, Kitsch en Kabouters verhuizen daar einde deze week naar toe.

Jan Daalman

Het zijn er zo'n twintig in getal. Alle ander kabouters zijn bij hun rechtmatige maker teruggekeerd. Het is het slotakkoord van een pracht van een project waarin zo'n 230 deelnemers hebben meegewerkt.

Het Kunst, Kitsch en Kabouterproject van de Kunstploeg kreeg na het deels verwaterde weekend van de Kunstroute een kleurrijk vervolg in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Meer dan 230 kabouters waren daar tot vorige week donderdag te zien. Het was kabouterparticipatie in optima forma. Alle creatieve, kunstzinnige en fantasierijke kabouters die er te zien waren droegen een geheime boodschap in zich. Elk van de makers heeft namelijk de omgetoverde kabouter met een geheime opdracht de wereld in gestuurd.

Die opdrachten varieerden van 'win de volgende voetbalwedstrijd' tot 'bescherm mijn kleinzoon op missie in Somalië'. Ook poëtische wensen zoals 'haal herinneringen van oude mensen op' of 'zorg dat we kittens krijgen' zijn voorbeelden van wensen die zijn meegegeven. Een opdracht op maat van de kabouter. Al die kabouters bij elkaar hebben een kunstwerk opgeleverd dat niet alleen tot de verbeelding spreekt, maar tegelijkertijd ook de creativiteit en diversiteit van de Aalsmeerse samenleving heeft laten zien.

Deelnemers kwamen overal vandaan.