• Een deel van de medewerkers van 'De Oude Veiling.'

    Mandy van der Zwaard

Eén jaar De Oude Veiling Aalsmeer (2)

AALSMEER In het restaurant van De Oude Veiling is het een vrolijk weerzien. Van alle partijen is een afvaardiging om te vertellen hoe zij het eerste jaar doorstaan hebben en wat hun plannen zijn voor het komende jaar. Woordvoerders Esmee Pappot van het Cultuurpunt, Moniek en Tom Takes van het restaurant, Corrie de Boer namens de bibliotheek, Anne-Jet Stolwijk, Diana Plasmeijer en Lianne van Dijk als begeleiders van de afdeling GewoonDOEN! van Ons Tweede Thuis en Thomas Visser namens de ESA kijken terug en blikken vooruit. Hierbij deel 2.

Mandy van der Zwaard

De Oude Veiling is vorig jaar september geopend en heeft een uniek samenwerkingsverband. Door de centrale hal en restaurant wat zeven dag per week open is, worden alle partijen zichtbaarder en is de toegankelijkheid beduidend verbeterd. "Het gevoel van 'thuiskomen', telkens als wij de Oude Veiling binnen wandelen, delen we graag met nog veel meer mensen In de toekomst willen ze nog meer de verbinding zoeken met elkaar en naar buiten brengen hoe bijzonder het binnen is." Er staan weer veel gezamenlijke activiteiten op het programma, de eerste staat gepland op 12 oktober; de historische belevingsmarkt vanuit de Bibliotheek. Iedereen is welkom.

RESTAURANT Moniek vult aan: "Ouders die moeten wachten zijn bij ons altijd welkom voor een kop koffie. Gelukkig gebeurt dat ook al veel en ik geniet van deze contacten. Ouders die hun pasgeboren kindje komen laten zien, of showen dat hun peuter kan lopen. Maar ook het werken met de medewerkers van GewoonDOEN! en het Gewoon Schoon is tof. Als ik na veel oefenen zie hoe blij de medewerker is, dat ze de melkopschuimer goed kan gebruiken, dan ben ik heel trots op hun én ons. Het was mooi om te zien dat ze na de zomervakantie weer stonden te springen om weer aan het werk te mogen."

Tom vertelt: "Voor mij is het restaurant een droom die uitkomt, eigenlijk twee in één. Want samen met mijn zus Chiara werk ik al van jongs af aan met mensen met een beperking en ik vind het heel bijzonder dat ik deze twee roepingen tegelijk kan uitvoeren. Het is echt een verrijking." Moniek kijkt even terug. "Het begin viel niet mee. Toen we net open waren moest de keukenvloer er weer uit wegens een verkeerd geplaatst afvoerpunt, maar toen dat klaar was ging het goed. Na de normale gewenning die iedereen nodig heeft, loopt het eigenlijk hartstikke goed."

ESA Thomas Visser is coördinator en hij geeft toe dat het begin niet makkelijk was. "Het werk liep uit, de keukenvloer was niet goed en de klimaat beheersing is niet ideaal. Zomaar wat hobbels uit de eerste maanden; maar nu hebben we het prima naar ons zin. We zijn heel erg blij met het feit dat alle partijen; alle koren, clubs en shows die er vorig jaar bij waren, ook komend seizoen bij ons blijven. Daarnaast komt er vanuit ESA iemand het team versterken zodat er ruimte komt om actief nieuwe partijen te benaderen. Ons streven is om het komende jaar Buiten nog meer te laten zien, hoe leuk het Binnen is."

Binnenkort het derde en laatste deel van dit drieluik over deze unieke samenwerking. Wil je het eerste deel teruglezen? Dat kan hier