• Archief | Pixabay

Fabriek Offerman sluit definitief deuren na listeria-besmetting

AALSMEER Vleesfabriek Offerman in Aalsmeer sluit zijn deuren definitief. De besmetting met de levensgevaarlijke bacterie listeria is zo hardnekkig, dat het Belgische moederbedrijf Ter Beke het bijltje erbij neer gooit. Zestig werknemers verliezen hun baan. 

Bij de Aalsmeerse vestiging werd in oktober 2019 een listeria-besmetting geconstateerd. Dit koste zelfs drie mensen hun leven. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit greep in en sloot destijds het grootste deel van de vestiging. 

De fabriek leverde diverse soorten vleeswaren zoals kipfilet, rosbief en salami. Ter Beke heeft nog overwogen om de twee snijzalen te renoveren, maar ziet daar toch vanaf vanwege de hoge kosten. De listeriabacterie zou tot in de muren van de hal zitten. De reinigingskosten hiervan bleken te hoog. Wat er met het gebouw gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Alleen een dicht bijzijnde hal, waar Offerman halalvlees verwerkt, blijft open.

Bij de Aalsmeerse vestiging werd in oktober 2019 een Listeria besmetting geconstateerd, wat zelfs leidde tot de dood van drie mensen. Dat was aanleiding voor de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit om het grootste deel van de vestiging  te sluiten.

In Ridderkerk, de dichtstbijzijnde productiefaciliteit van Ter Beke ten opzichte van Aalsmeer, kunnen ook enkele vacatures worden ingevuld. De werknemers van de vleesverwerker hebben vorige week te horen gekregen of zij mogen blijven.