• Mandy van der Zwaard

Jaaroverzicht: top 10 best bekeken berichten van 2019

AALSMEER Het jaar 2019 was weer een jaar vol  nieuws, met mooie dingen en ook met minder leuke gebeurtenissen. Zoals altijd houdt het Witte Weekblad dat nieuws voor je bij en vatten we het samen in dit overzicht met de best bekeken verhalen op onze website van dit jaar.

1. Inwoners Aalsmeer winnen 412.500 euro bij Postcode Loterij

Met een grote meerderheid bovenaan: het bericht dat in september twaalf Aalsmeerders bezoek kregen van Gaston Starreveld met een dikke cheque. Het was niet de eerste keer dat Aalsmeer in de Postcode Loterij onder de aandacht kwam. Enkele weken eerder streden vijftig Aalsmeerders op tv in de 'Postcode Loterij Miljoenenjacht'.

 foto: Roy Beusker / Postcode Loterij

2. Slachtoffer ongeval Kudelstaart aan verwondingen bezweken

Triest nieuws eind juli. Toen kwam een 46-jarige vrouw uit Aalsmeer om het leven nadat zij met haar fiets aangereden werd door een auto op de kruising van de Herenweg en de Ambachtsheerweg in Kudelstaart. 

 foto: Davey Photography/ Rob Franken

3. Populaire traditie bandjesavond keert terug in Aalsmeer

Ook het bericht dat de populaire traditie van de Bandjesavond terug keert in Aalsmeer, kon op veel bekijks rekenen. De muzikale happening op 8 juni werd daarop ook druk bezocht.

 foto: Mandy van der Zwaard

4. Pijnlijk bezoek Cora van Nieuwenhuizen aan Aalsmeer

Op 19 augustus kreeg Aalsmeer bezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) voor een gesprek met inwoners over Schiphol. Het verzet tegen de groei van Schiphol was duidelijk hoorbaar, al was het gesprek vriendelijk. De minister kreeg bij vertrek wel boze betogers voor haar auto.

 foto: Mandy van der Zwaard

5. Medewerker Royal FloraHolland verduistert 4,3 miljoen euro

In juli maakte Royal FloraHolland bekend dat een medewerker 4,3 miljoen verduisterd heeft. Al in mei werd bekend dat er sprake was van het verduisteren van gelden, al was toen de omvang nog niet bekend. De man heeft inmiddels drie jaar cel opgelegd gekregen, waarvan een jaar voorwaardelijk. Het bedrag moet hij terugbetalen. Lees hier meer over het vonnis.

 ANP | Remko de Waal

6. College akkoord met plan voor nieuw recreatiepark aan de Uiterweg

Aan de Uiterweg 116A komt een nieuw op watersport gericht recreatiepark. Het college ging half september akkoord met de plannen. Het park moet de naam 'De Aardbei' gaan krijgen. Hoever de plannen/werkzaamheden inmiddels zijn gevorderd is onduidelijk.

 foto: Gemeente Aalsmeer

7. Kleuter (4) komt om na val in het water

Helaas weer triest nieuws in oktober. Hulpdiensten trokken groots uit na een vermist kind bij speelparadijs Chimpie Champ. De kleuter werd uiteindelijk in het water aangetroffen nabij het speelparadijs en is na reanimatie overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is de jongen overleden.

 foto: Rob Franken

8. De Dorpshoek dicht, de Zwarte Ruiter komt ervoor in de plaats

Restaurant de Dorpshoek sloot eind oktober de deuren, maar Aalsmeer kreeg er ook weer een restaurant bij. Op dezelfde plek opent Eétcafe De Zwarte Ruiter over enkele maanden. Momenteel is het pand onderhevig aan een flinke verbouwing.

 foto: google

9. Burgemeester opent eerste Lidl Aalsmeer

Het nieuws dat in Aalsmeer de eerste Lidl wordt geopend door de burgemeester kon ook rekenen op veel bekijks.

 foto: Martin van Welzen 

10. Eikenprocessierups kruipt ook in gemeente Aalsmeer rond

De eikenprocessierups was afgelopen zomer landelijk nieuws, door de overlast die de kleine harige beestjes veroorzaakten. Ook in Aalsmeer kroop het beestje rond. Het nieuws daarvan bereikte nog net de top 10. Het door de gemeente ingehuurde bedrijf dat de kleine overlastgevers moest verwijderen, maakte binnen twee dagen alle vijftig bomen met nesten schoon. 

 foto: ANP | Jeroen Jumelet