• Kerstmarkt Historische Tuin.

    Mandy van der Zwaard
  • De ingang vanaf het Praamplein

    PR

Lions Club Ophelia houdt kerstmarkt in Historische Tuin

AALSMEER De kerstmarkt is voor de vijfde keer in de Historische Tuin aan het Praamplein en blijkt een groot succes. Het evenement vindt plaats op 13 en 14 december en de organisatie is in handen van de Lions Club Aalsmeer Ophelia. Woordvoerders Neeltje Peters en Sylvia Singewald vertellen over de Kerstmarkt in de Historische Tuin, de Lions Club en waarom er dit jaar afgeweken wordt van het jaarlijks vastgestelde doel.

De dames benadrukken dat de Lions Club Aalsmeer Ophelia alles als groep organiseert en zo ook naar buiten treedt. Het is een harmonieuze groep dames met als doel; het bevorderen van wederzijds begrip, verdraagzaamheid en het dienen van het algemeen welzijn. Netwerken, vriendschap en professionele inbreng zijn de kernwoorden.

GOEDE DOELEN Genietend van het uitzicht over de Poel vertellen ze vol enthousiasme over de kerstmarkt en de bijbehorende goede doelen. Peters: "We hebben jaarlijks een goed doel. Voor 2019/2020 is dat Stichting Wensen Ambulance omgeving Amsterdam en de opbrengsten van alle evenementen gaan daarnaar toe. Maar dit jaar maken we één keer een uitzondering voor de Historische Tuin. Al vijf jaar bieden zij de locatie aan voor onze markt en we vinden het een mooi dankjewel gebaar om dit jaar de opbrengsten ten goede te laten komen van dit Aalsmeerse erfgoed."

PROGRAMMA "Om het extra feestelijk te maken is er dit jaar op zaterdag een orgelman," zegt Singewald. "Coos Buijs is weer bereid gevonden om als veilingmeester op te treden, er zijn kerstbomen te koop maar ook prachtige Amarillessen en Ilex en uiteraard ontbreekt de grote loterij niet. Drie lootjes voor vijf euro met ook dit jaar weer veel leuke prijzen. De kramen worden voornamelijk bezet door kleine zelfstandigen, die op deze manier hun waren verkopen. Er is gezellige muziek met zanger Jasper Schouten, de Kudelkwetters en Davanti." Peters vult nog aan; "Dit jaar is er ook voor het eerst een kerststal waar stukjes gekocht kunnen worden."

LIONS CLUB "De Lions Club Aalsmeer Ophelia bestaat sinds 1995 en heeft iets meer dan twintig vrouwelijke leden. Allen zitten in diverse commissies, vergaderen twee keer per maand en ze organiseren per jaar een aantal grote evenementen zoals de Wijnactie, de Paasbrodenactie en om het jaar Proefvaren. Maar ook samen met de heren, Lions Club Aalsmeer worden er activiteiten opgezet. Denk aan de Slag om Aalsmeer. Maar nu eerst de Kerstmarkt, we hebben er weer heel veel zin in."

KERSTMARKT De kerstmarkt is vrijdag 13 december van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Vrijdagprogramma: Jasper Schouten treedt op om 18.30 uur en 19.30 uur. De eerste kerstveiling is om 19.00 uur. Het zaterdagprogramma is als volgt: Om 12.00 en 15.00 uur zijn er optredens van de koren en de kerstveilingen zijn om 13.00 en 16.00 uur. Historische Tuin, Praamplein 1, gratis entree.

Mandy van der Zwaard