• PR Varend Corso Westland

Pramen gezocht voor Varend Corso

AALSMEER "Als je mee gaat varen is het zeker net zo gezellig als de bloemencorso's uit de begin jaren 70," zegt coördinator Arie Stolwijk stellig. "Het Varend Corso Westland is uitgegroeid tot een evenement met landelijk aanzien, maar heeft toch het kleinschalige gevoel wat we kennen van de Aalsmeerse Bloemencorso's. De boten varen langs bedrijven, tuinen maar ook door alle belangrijkste dorpskernen. Overal zitten, staan en lopen mensen te genieten dit ruim anderhalf uur durende spektakel. Het is een drukte van belang, want er zijn veel plaatselijke evenementen en het passeren van het Corso is hét hoogtepunt van de dag."

Het Varend Corso Westland vindt plaats van 2 tot en met 5 juli 2020. Deze 23e editie heeft als thema 'It's Showtime'. Op de site www.varendcorso.nl staan veel foto's en meer informatie. De definitieve route en het startpunt worden in februari bekend gemaakt.

DUBBELE PRIMEUR De dubbele primeur bestaat uit de verlengde route; die loopt dit jaar van Honselersdijk tot in Den Haag en er is een samenwerking met SBS 6. Deze zender zal de zes weken voorafgaand aan het Corso op tv tijdens de uitzending van Rob's Grote Tuinverbouwing aandacht besteden aan het Varend Corso.

PRAMEN GEZOCHT Stolwijk vertelt: "Hans Hoogerwerf, bekend als ontwerper van het Aalsmeerse Corso was destijds ook al betrokken bij het Varend Corso en na het stoppen van het Corso in Aalsmeer is hij daarmee doorgegaan. Nu is hij artistiek coördinator. Dit jaar wil de organisatie de vloot graag uitbreiden met een competitie van jonge bloemenarrangeurs die nog in opleiding zijn. Daarvoor worden de diverse landelijke opleidingsplekken benadert en er is veel belangstelling.

De pramen worden naast de lelieflets ingezet als te arrangeren onderwerpen. Daarom zoeken we vier pramen, inclusief schippers die het leuk vinden deze dagen mee te varen.

BRANDSTOF SPONSORING Brandstof wordt gesponsord. Daarnaast is er een heel klein budget beschikbaar en de eigenaar hoeft niet de decoratie te verzorgen. Dat doen de arrangeurs. Het enige wat we vragen is of de Praam 28 juni naar het startpunt gevaren wordt - waarschijnlijk is dat Honselersdijk - en of er bemanning beschikbaar is voor de vier dagen."

UNIEKE ERVARING Anderhalve meter is slechts de maximale hoogte voor de schepen. Ook voor de oude, klassieke Westlanders met een mast van tien meter. Het is gaaf om te zien, hoe ze dat doen." aldus een enthousiaste Stolwijk.

DIVERSE ROUTES De routes zullen elke dag anders zijn en de opkomst is altijd heel erg hoog. Doordat de route dit jaar tot in Den Haag loopt en de SBS uitzendingen verzorgt zal de belangstelling nog groter zijn. Stolwijk zegt met een grote lach: "Ik weet zeker dat je vier gewéldige dagen zult hebben." Opgeven graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk half februari. Arie Stolwijk is bereikbaar via mailadres: ariestolwijk@kpnmail.nl.

Mandy van der Zwaard