• pr

Plezier tijdens RKDES trainingsweekend in Heino

KUDELSTAART De jongens en meiden Onder 11 en 12 jaar van RKDES hebben genoten tijdens het Supercamp Heino waar ze onlangs naar toe zijn gegaan. Het ging om een groep van 51 kinderen en 12 begeleiders. Na een drukke schoolweek bleken alle kids voldoende energie over te hebben om vanaf Kudelstaart tot zeker Zwolle volop liedjes te zingen en lol te trappen. Ook de buschauffeur had er plezier in en maakte net voor aankomst de nodige grappen.

Na 2 uur in de bus aangekomen op het Summercamp was het direct tijd om kwartier te maken op de kamers en natuurlijk de omgeving te ontdekken. Het avond programma bestond uit midget golf en disco bezoek en daarna was er nog voldoende tijd om te kletsen op de kamers. Laten we zeggen dat het nog lang onrustig bleef op een heel gezellige wijze.

De volgende ochtend volgens Seth: "Om half zeven werden we wakker gemaakt met het liedje van Jochem Meijer: Wakker Worden, Wakker worden. We kregen RKDES-shirts en broekjes voor het sporten. Na een lekker ontbijt gingen we voetbal activiteiten doen, daarna zwemmen en allemaal leuke dingen erbij in onze nieuwe tenues"
De leuke dingen bestonden uit een Klim Challange, steppen, volleybal boogschieten en pijltje blazen.

Hierna hadden de kids de BBQ echt wel verdiend en daar werd dan ook gretig van gebruik gemaakt. Gelukkig was er daarna nog wel wat honger want de kids gingen brood bakken aan een groot BBQ vuur op het kamp. De avond werd natuurlijk weer afgesloten met een bezoek aan de disco waar er gedanst werd met een Duitse groep die ook op het kamp zat. De kids gingen wel iets eerder slapen de tweede avond nadat we om 12 uur de verjaardag van Thijn hebben gevierd.

Mika over de zondag: "Na het slapen werden we weer vroeg wakker gemaakt, gingen weer lekker eten en toen gingen we weer naar het meer waar we voetbalspellen deden. Vooral het Voetbal-Honkbal was heel leuk. Daarna weer terug naar het huis, eten en de spullen inpakken"

Om drie uur vertrok de bus terug naar Kudelstaart waar de ouders alweer vol verwachting stonden te wachten om de kinderen op te halen na een intensief en superleuk weekend waar we te maken hadden met supermooi weer, gezellige begeleiding en enthousiaste kids.