• Claudioderosaquartet

Claudio Jr. De Rosa Quartet in Bacchus

AALSMEER Het Claudio Jr. De Rosa Quartet treedt zaterdag 16 november om 21.30 uur op in Cultureel Café Bacchus in de Gerberastraat.

Saxofonist, arrangeur en componist Claudio Jr De Rosa is een van de interessantste opkomende muzikanten in de Europese jazzscene. De Italiaan studeerde cum laude af aan het Romeinse conservatorium waarna hij in Den Haag ook zijn master in jazzsaxofoon behaalde. Het leven in ons land beviel de in Napels geboren tenor- en sopraansaxofonist zo goed dat hij zich na een muzikale rondreis langs de Europese podia in Nederland vestigde.

Hier richtte hij in 2016 met enkele grote internationale talenten zijn eigen hard/postbop-kwartet op, waarmee hij zijn eerste cd opnam: Groovin'Up. Dit frisse en energetische album kwam in 2017 uit onder het Italiaanse label Incipit Records. In het internationale kwartet treffen we onder meer Xavi Torres aan – een virtuoze Spaanse pianist die al eerder in Bacchus te horen was.

De Rosa speelt met zijn frisse en soepele stijl voornamelijk origineel werk, maar transformeert ook standards tot licht mediterraan getinte pareltjes. De 27-jarige multi-instrumentalist componeert en speelt vernieuwend, gepassioneerd en gedurfd, maar met evenveel gevoel voor traditie als de grootmeesters die hem voorgingen – zoals Joshua Redman en Michael Brecker. De Rosa heeft de jazztraditie echt volledig in zijn binnenzak. Zijn kwartet is een 'must see' voor de liefhebbers van energieke, sprankelende en uitdagende jazzcomposities.

Het kwartet bestaat uit: Claudio Jr De Rosa (IT) saxen, Xavi Torres (SP) piano, Mauro Cottone (IT) contrabas en Augustas Baronas (LT) drums.

Toegang: een gift.