• PR

Larry John McNally treedt op in De Oude Veiling

AALSMEER Larry John McNally treedt zondag 23 februari om 15.00 uur op in De Oude Veiling, Markstraat 19.

McNally's carrière begon in 1981 met de release van zijn eerste plaat bij Columbia Records. Misschien kun je hem het beste categoriseren als een singer-songwriter/ gitarist', die zijn stijl typeert als een mix van blues, folk en jazz met literaire teksten. Oorspronkelijk uit Maine is hij via New York, New Orleans (en een korte periode Amsterdam) nu al jaren een onderdeel van de scene in Los Angeles.

ACHTERGROND Hij maakt al vanaf zijn 13e muziek, studeerde harmonie aan het Berklee College in Boston en werkte in de keuken van zijn zus in New Orleans. En daar trok hij de stoute schoenen, leende haar auto en nam een tapje van zijn songs mee naar de studio van Allen Toussaint.  LJM: "And the rest is history." Als singer-songwriter was hij hofleverancier van hits voor o.a. Don Henley, Bonnie Raitt, Rod Steward, Chaka Khan, The Eagles, Joe Cocker en Bruce Willis. Naast zijn solowerk is hij inmiddels regelmatig op pad met Harry Waters (zoon van Roger) en heeft tours in Zuid-Amerika, Engeland en Japan met hem achter de kiezen. Hij is o.a. de schrijver van 'Nobody's Girl' en 'Slow Ride' van Bonnie Raitt en 'For My Wedding' van Don Henley. Ook op de laatste plaat van The Eagles staat een nummer van hem. Americana pur sang.

SOLOPLATEN Maar ook solo blijft hij cd's opnemen en speelt hij de wereld rond van Tokyo tot Kokomo. Zijn stemmige soloplaten zijn een inspiratie voor alle grote performers in de singer-songwriter hoek. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat zijn onvolprezen platen' Vibrolux' en 'The Making of Vibrolux' uitkwamen, die ook hier in de Lage Landen een verpletterende indruk achter lieten. Zijn nummers zijn fragiele parels; kleine literaire meester-werkjes vol passie, 'coming of age', nostalgie en verwondering. Zijn songs zijn vaak rustig en beschrijvend, maar toch ook betrokken. Ze vormen een kwetsbare visuele schets van een geëngageerde voorbijganger die de soundtrack van zijn eigen leven probeert te schrijven. Een film, waard om te zien en te beluisteren.

Kaarten kosten 15 euro en zijn te reserveren via scr@pietergroenveld.com