• Bij het afscheid ging het er aanvankelijk nog vriendelijk aan toe.

    Mandy van der Zwaard
  • Mandy van der Zwaard

Boze betogers belagen in Aalsmeer auto van Cora van Nieuwenhuizen

AALSMEER Tijdens het werkbezoek van Cora van Nieuwenhuizen maandagochtend aan Aalsmeer blokkeerde een woedende groep bewoners haar auto. Ze zien de minister verantwoordelijk voor het toenemende vliegtuiglawaai. Van Nieuwenhuizen maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat de luchthaven kan blijven groeien.

Er waren op het terrein van Zaai ook zeker dertig demonstranten aanwezig, vertegenwoordigers van diverse actiegroepen zoals HBAK, BWA en Greenpeace. Belangrijkste reden daarvoor was dat de locatie van het werkbezoek officieel geheim was gehouden.

Omdat de pers nog binnen was, bleef een spontaan georganiseerde actie bij het vertrek van de minister, misschien onopgemerkt.

De groep demonstranten vormde een kleine blokkade en hield één minuut stilte om zo het vertrek van de auto van de minister kort tegen te houden.

Ooggetuige Koos Koelwijn: "Vermeldenswaardig en illustratief was nog het volgende. Bij de blokkade stapte de minister uit de auto en vroeg naar de bedoeling. Er kwam net een vliegtuig over en ze zei dat ze de uitleg niet kon verstaan. Na een 'Hoe zou dat nou komen' werd verteld dat het een symbolische actie was: zoals nu de auto 1 minuut tegen gehouden wordt, zullen wij ook de groei van Schiphol tegenhouden."

Lees ook:  Pijnlijk bezoek Cora van Nieuwenhuizen aan Aalsmeer.