• Eigen foto

Felle kritiek Amstelveense VVD-fractieleider op Aalsmeer

AALSMEER De Amstelveense VVD-fractieleider Kees Noomen heeft woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering in zijn gemeente felle kritiek geuit op Aalsmeer. De voorzitter van de grootste raadsfractie noemde het vastlopen van de ambtelijke samenwerking met de buurgemeente 'een zeperd'.

"We hebben kunnen lezen dat een ontvlechting tussen de 5 en 10 miljoen euro kost en daar bovenop voor allebei nog jaarlijks 1,3 miljoen euro", zei Noomen woensdagavond in de raad. "Dat terwijl met of zonder Amstelveen de dienstverlening, beleidsnota's en de tarieven er echt niet anders uit gaan zien, integendeel, het gaat waarschijnlijk duurder worden. Het kan toch niet zo zijn dat de burgers de dupe worden van dit geld verbranden?"

LEIDERSCHAP Noomen vindt dat commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk, leiderschap moet tonen en Aalsmeer laten kiezen uit twee mogelijkheden: "Of je komt binnen 3 maanden in het reine met Amstelveen of ik hef je op en je kan je aansluiten bij een gemeente naar keuze."

In een reactie noemde BBA-fractievoorzitter Ruud Kootker de opmerkingen 'olie op het vuur'. Hij ziet meer in mediation (bemiddeling) om de samenwerking weer op het juiste spoor te krijgen.

Aalsmeer en Amstelveen zijn sinds enkele maanden in een vechtscheiding verwikkeld. Aalsmeer zegde onlangs formeel de samenwerking op