• Eigen foto

Oud-burgemeester Vonk-Vedder stopt ook in Halderberge

AALSMEER Voormalig burgemeester van Aalsmeer Jobke Vonk-Vedder stapt per direct op als burgemeester van de gemeente Halderberge (Noord-Brabant). Vonk noemt haar gezondheid en gezin in combinatie met de hoge werkdruk als reden voor dit besluit. Toen ze aan het hoofd van de gemeente Aalsmeer stond, besloot ze ook al voortijdig op te stappen.

Jobke Vonk-Vedder (55) was van 2013 tot 2015 burgemeester van Aalsmeer, maar legde haar functie voortijdig neer. Het was een roerige periode in de Aalsmeerse gemeentepolitiek, een situatie die Vonk uiteindelijk niet onder controle wist te krijgen. In een verklaring gaf ze toen aan dat de gemeente meer gebaat zou zijn met een burgemeester die gevechten kan beslechten. 'Die burgemeester ben ik niet', zei ze toen. 

EERVOL De reden van haar vertrek in Halderberge is een andere, zo meldt ze op haar eigen Facebook-pagina. 'Bijna 3 jaar ben ik met hart en ziel burgemeester van deze mooie gemeente. Echter heb ik tot mijn verdriet moeten besluiten vanwege mijn gezondheid en gezin in combinatie met de hoge werkdruk het ambt als burgemeester per direct neer te leggen. Ik heb in overleg met de commissaris van de Koning gevraagd Zijne Majesteit de Koning mij eervol te ontheffen uit het ambt van burgemeester van Halderberge.'