• KCA

Prijsuitreiking Amazing Amateurs

AALSMEER De IkToon maand – maand van de amateurkunst – is bijna ten einde. De afgelopen weken werd er in Aalsmeer veel georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur, zoals een expositie, workshops en een uitgaansavond. Om de maand af te sluiten vindt zaterdagmiddag, 30 juni, een feestelijke afsluiting plaats in het gemeentehuis.

Tijdens deze middag worden ook de winnaars van de publieks-en vakjuryprijs van de Amazing Amateurs in de etalage expositie bekendgemaakt.
Een van de grote projecten tijdens IkToon was de expositie Amazing Amateurs in de etalage. Diverse etalages in het centrum van Aalsmeer waren de afgelopen maand rijkelijk gevuld waren met kunst: in 26 etalages waren onder andere schilderijen, foto's en beelden te bewonderen.

GOUDEN PENSEEL Voor dit project bundelden Cultuurpunt Aalsmeer en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer de krachten. Via een online stemformulier werd men in de gelegenheid gesteld een stem uit te brengen op zijn of haar favoriete kunstenaar. De winnaar ontvangt de Gouden Penseel. Ook de vakjury beoordeelt de kunstwerken en heeft drie prijzen te vergeven. Wie er met de prijzen vandoor gaan wordt aanstaande zaterdag 30 juni bekendgemaakt in het gemeentehuis van Aalsmeer. Vanaf 16.00 uur is publiek daar van harte welkom.

MUZIEK Smartlappenkoor Denk aan de Buren en Muziekvereniging Flora zullen de uitslag muzikaal opluisteren. Na afloop van het programma worden bezoekers in de gelegenheid gesteld na te borrelen met een hapje en een drankje.