• Aalsmeer Flower Festival
  • Ophaalbrug Historische Tuin

    Historische Tuin Aalsmeer

Programma Tuin tijdens Aalsmeer Flower Festival

AALSMEER De vijfde editie van het Aalsmeer Flower Festival gaat van start in het weekend van 16 & 17 juni.

De feestelijkheden vinden op slechts twee locaties plaats; de Historische Tuin én Bloemenlust (The Beach). Twee dagen lang staan in het teken van bloemen in de breedste zin van het woord. Kunst, cultuur, live muziek, zang en dans, lekkere hapjes. Zowel zaterdag als zondag tussen 11 en 17 uur is iedereen welkom. Er rijdt een pendelbus van de firma Met & co heen en weer tussen de locaties. Daarnaast behoort op de boot stappen ook tot de mogelijkheden. De Westeinder Rondvaart is van de partij. De toegang is 7,50 euro, inclusief vervoer tussen de twee locaties. Neem gerust de kinderen mee: tot 14 jaar mogen ze gratis naar binnen.
Op de Historische Tuin ziet het programma er als volgt uit: Fotostylist en bloemenarrangeur Elize Eveleens en haar man Frits Nisters kleden de Tuin aan met hun creatieve vondsten. Zo komt er een bloemenwand waarvoor men selfies kan maken. Een honderden meters lange bloemenslinger leidt de bezoeker verder de Tuin in, waar van alles te zien is. Traditiegetrouw staat het programma van ROOOZ op de kaart. De nieuwste snijrozen uit verre oorden staan uitgestald in de boerderij, de tentoonstellingsruimte en de corridor. Zaterdag worden er bossen rozen geveild om 14.30 en 16.00 uur in de afmijnzaal. Zondag om 14.00 en 16.00 uur.
Extra attractie dit jaar is de Junior Pramenrace die te volgen is vanaf de Tuin. Zaterdag tussen 13.00 en 15.15 raast de jeugd in volle vaart voorbij.
Midden tussen de kassen staat de stand van Belle Epoque met allerhande tuinrozen. Frans Neuman staat de bezoekers graag te woord.
Muziek is er ook. Zaterdag vanaf 12 uur verzorgd door muziekduo Bites of Music. Zondag is het de beurt aan Ten Bears After, waar Tuinkanjer Jan Willem de snaren beroert.
Bij droog weer staan de artiesten op het terras voor het Tuinhuis, nabij de ophaalbrug. Zijn de weergoden ontstemd, dan treft men hen in de corridor.
Twee ludiek aangeklede gastvrouwen via de dansgroep van Mariëlle Buskermolen wijzen op subtiele wijze de weg op de Tuin. De dames zijn uitgerust in een bloemenoutfit gecreëerd door bloemenarrangeur Marloes Joore.
Verder is de expo van schilderes Afke Borgman te bewonderen in Het Tuinhuis, waar u vanzelfsprekend voor alle culinaire uitspattingen moet zijn.