Regen weerhoudt Poelgilderdam er niet van groots feest te vieren

POELGILDERDAM Het kwam met bakken uit de hemel zondag, maar een beetje Kudelstaarter laat zich door wat regen uiteraard niet tegenhouden. Om 12.11 uur vertrok dan ook een lange stoet karren bij het dorpshuis voor de Grote Optocht van het carnaval 2019. 

Nadat wethouder Wilma Alink zaterdagavond tijdens het Prinsenbal de sleutel van het dorp al officieel aan prins Marco den Eerste van De Pretpeurders had overhandigd, ging carnaval ook voor de volwassenen van Kudelstaart definitief los. Met in de grote zaal coverband Legends en in de kleine zaal dj Ronald Wegbrands, ging het dak van het midden in een verbouwing verkerende Dorpshuis er af. 

REGEN Een dag later was het tijd voor de Grote Optocht en daar waar de kinderen van Kudelstaart een dag eerder nog begroet werden door een stralend zonnetje tijdens de Kinderoptocht, moesten de volwassenen het doen met heel wat minder mooi weer. De regen kwam met bakken uit de hemel, maar zelfs dat mocht de pret niet drukken in Poelgilderdam.

Een bonte stoet karren en loopgroepen trok aan het begin van de middag door het dorp, ditmaal voor het eerst sinds jaren niet richting Kudelstaart-Zuid. De carnavalsvereniging had namelijk vooraf al besloten de route in te korten, en de deelnemers waren daar gezien de barre omstandigheden vermoedelijk niet heel rouwig om. 

WINNAARS Na de optocht stroomde het Dorpshuis opnieuw vol, en werd het feest nog even voortgezet. De muziek ging alleen even uit om bekend te maken wie de winnaars waren van de grote optocht. De eerste prijs bij de karren ging naar De Ideale Schoonzonen, die na jaren als tweede te zijn geëindigd nu eindelijk eens aan het langste eind trokken. Wie de tekst op hun kar had gelezen, kreeg het vermoeden dat ze zich al bij hun rol als eeuwige tweede hadden neergelegd, maar dat bleek dus onterecht. 

Bij de loopgroepen was de hoofdprijs voor de schoonzwemsters, die ondanks het slechte weer niet uit hun zwembad wensten te komen. 

[BLAAUWE MAANDAGHet carnaval in Kudelstaart gaat vanavond weer verder met de Blaauwe Maandag. Publiek is vanaf 21.00 uur welkom in het Dorpshuis. Dinsdag 5 maart is het de tijd voor de senioren en woensdag wordt het carnaval afgesloten met het halen van een askruisje in de kerk. Kijk voor meer informatie en foto's van de afgelopen dagen op de Facebook-pagina van De Pretpeurders.