• Veel bomen gaan hier verdwijnen

    Truus Oudendijk

Schipholbijdrage VVA-terrein ter discussie

AALSMEER Bij de herinrichting van dit voormalige voetbalcomplex levert het Schipholfonds een financiële bijdrage van ruim 2 miljoen. 'Kan het niet zonder?' was de vraag van GroenLinks in de commissievergadering.

'Niet op deze manier' zei wethouder Van Duijn. 'De plannen zijn er toch al, maar een SLS bijdrage betekent een flinke meerwaarde op de mogelijkheden.' GroenLinks is bang dat Aalsmeer dank je wel mag zeggen en vervolgens niet neer klagen over overlast. Dat was absoluut niet het geval, verzekerde Van Duijn. Het inrichtingsplan kon niet door als hamerstuk naar de vergadering van 5 juli. AA had nog de nodige opmerkingen. Het is de bedoeling dat een deel van het terrein gebruikt gaat worden voor evenementen. 'Maar welke?', vroeg Dick Kuin. 'Als het gaat om de kermis of een circus, dan is er een probleem, want het terrein is niet toegankelijk voor dat soort wagens.' Verder deed hij een oproep om watertappunten en openbare toiletten te installeren. De afspraken over de openbare toiletten bij het Tuinhuis en het Paviljoen rammelen aan alle kanten, volgens Kuin.

PARTICIPATIE Het CDA vindt dat het VVA project een schoolvoorbeeld is van uitgebreide participatie en wil er niets meer aan veranderen. De overige fracties gaan er toch nog eens met elkaar over praten.