• ANP Foto

Schipholtunnel komende week 's nachts dicht richting Den Haag

HAARLEMMERMEER  Rijkswaterstaat werkt van dinsdag 26 tot donderdag 28 maart twee nachten aan beide westbuizen van de Schipholtunnel (de A4 richting Den Haag). Beide tunnelbuizen vanuit Amsterdam richting Den Haag zijn afgesloten van 23.00 uur tot 5.00 uur de volgende ochtend. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer 5 minuten extra reistijd. Vanuit Den Haag richting Amsterdam is de tunnel open.

SNELWEGENNET Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Schipholtunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden, vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

In het geval van de Schipholtunnel wordt verkeer ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid. Doorgaand verkeer op de A4 richting Den Haag en Schiphol rijdt via de A9 en A5. 

PARALLELBUIS Overigens wordt er maandagnacht van 23.00 tot 5.00 uur ook gewerkt in de tunnel, maar dan uitsluitend in een van de twee buizen richting Den Haag (de parallelbuis). Dat levert een extra reistijd op van circa 4 minuten. De hoofdrijbaan is open.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van deze website en voor vertrek een app in te schakelen die onderweg gesproken actuele verkeersinformatie geeft of de route kan aanpassen. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.