• Gemeente Aalsmeer

Site 'Ongehinderd' in gebruik

BIJNA 12 PROCENT Bijna 15 procent van de inwoners van Gemeente Aalsmeer heeft een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij kunnen via de app en website zien welke locaties toegankelijk zijn.

LOCATIES TOEVOEGEN In de komende weken worden er steeds meer locaties uit Aalsmeer toegevoegd in de Ongehinderd 'app'. Zelf kunt u ook uw steentje bijdragen door middel van het downloaden van de Ongehinderd App en uw favoriete plekjes te beoordelen.

GRATIS APP Verburg: 'Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland. Met de gratis Ongehinderd App en website kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden.

TOEGANKELIJKHEID Het keuringsteam van Ongehinderd heeft de gemeentelijke gebouwen getoetst op toegankelijkheid. Ongehinderd en Gemeente Aalsmeer roepen lokale ondernemers, organisaties en de Horeca op om ook werk te maken van toegankelijkheid.

De gemeente gaat zelf ook aan het werk om de toegankelijkheid van het gemeentehuis nog verder te verbeteren.'

Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen hiervan genieten. Na onder andere Maastricht, Amersfoort, Eindhoven en Hulst sluit nu Gemeente Aalsmeer aan bij het landelijk platform Ongehinderd.

WINACTIE Een Winactie voor een dinerbon van 'Het Wapen van Aalsmeer' is uitgeschreven. Deze prijs gaat naar diegene die in oktober de meeste beoordelingen van locaties in Aalsmeer plaatst. Inwoners kunnen een beoordeling plaatsen via www.ongehinderd.nl.