• Watertoren Aalsmeer

    Archief BDU

Slechtvalken weg van Watertoren

AALSMEER De jonge slechtvalken zijn inmiddels uitgevlogen (dit keer vier stuks) en dit betekent dat de Watertoren ingaande zondagmiddag 24 juni geopend kan worden voor alle publiek.

Tussen 13.00 en 17.00 uur kan iedereen het binneninterieur van deze unieke watertoren bewonderen en zien hoe men in vroegere tijden extra waterdruk binnen het regionale drinkwaterleiding systeem bewerkstelligde.

En er is de mogelijkheid om naar boven te klimmen via trappen en trapjes -langs twee giga waterreservoirs – om daarna op de buitentrans van circa 50 meter hoogte een prachtig uitzicht te hebben over Aalsmeer en haar verre regio. Vanuit iedere hoek heeft men zicht tot zelfs Utrecht aan toe, mits de weersomstandigheden hiervoor geschikt zijn. Tevens zijn dan de havens van Amsterdam te zien, de Arena, Hoofddorp en Haarlem, uiteraard Schiphol met dalende en opstijgende vliegtuigen en is er zicht op Alphen aan de Rijn. Aalsmeer zelf en de Westeinderplassen kunnen tot in detail bewonderd worden.

Dankzij de bereidwilligheid van de vrijwilligers gaat de watertoren de komende 2 maanden iedere zondagmiddag open. De entreeprijs is voor kinderen 1 euro en volwassenen 2 euro.