• ANP Foto

Stichting AED Westeinder stopt met activiteiten

AALSMEER De Stichting AED Westeinder stopt na 31 maart met haar activiteiten. Dat bevestigt voorzitter Michel Vreken van de stichting. 

De Stichting AED Westeinder werd in 2009 opgericht na een burgerinitiatief. Aanleiding wat het gegeven dat er geen zogenaamde 6-minutenzone was in Aalsmeer en Kudelstaart, wat inhoudt dat slachtoffers van een hartstilstand niet altijd binnen 6 minuten gereanimeerd werden. Hierdoor was de overlevingskans van deze slachtoffers erg laag.

BEREID Het bestuur van de EHBO-vereniging Aalsmeer toonde zich bereid te kijken of het mogelijk was een project op te zetten waarbij dit binnen de gemeente alsnog gerealiseerd kon worden en na enkele bijeenkomsten bleken er genoeg vrijwilligers om te beginnen. Heden ten dage zijn er in de hele gemeente Aalsmeer zo'n zeventig vrijwilligers actief namens de Stichting AED Westeinder.

"De huidige situatie is dat de Stichting AED Westeinder stopt met haar activiteiten per 31 maart", laat voorzitter Michel Vreken van de stichting weten, "en daarna zal worden bekeken wat de vervolgstappen moeten zijn." Over de exacte redenen van het stopzetten van het werk van de stichting, kan hij niets zeggen. Ook over de eventuele gevolgen voor de overlevingskansen bij een hartstilstand voor inwoners van de gemeente blijft het stil. "Verder kunnen wij op dit moment geen mededelingen doen."