• Thomas Visser nieuwe coördinator van de Oude Veiling.

    Mandy van der Zwaard

Thomas Visser Coördinator De Oude Veiling

AALSMEER Als coördinator van 'De Oude Veiling' en als geboren en getogen Aalsmeerder weet Thomas Visser (25) dat het behouden van geschiedenis een belangrijk goed is. Om dat te combineren met de toekomst vind hij een grote maar leuke uitdaging. ,Wij van de Oude Veiling, vinden het belangrijk dat het historische pand een invulling krijgt die voor álle Aalsmeerders een aanwinst is.'

Mandy van der Zwaard

DUTCH FLOWER GROUP Visser is na zijn opleiding Marketing afgestudeerd in de richting Human Resource. Met deze kennis heeft hij bij Dutch Flower Group een project 'Duurzame inzetbaarheid' opgezet. Dit is een project waarbij alle bedrijven van Dutch Flower Group werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers.Deze ervaringen en kennis zullen hem zeker van pas komen bij het coördineren van alle partijen in en om de nieuwe Huiskamer van Aalsmeer.

Na het afronden van dit project hebben Visser en zijn vriendin ruim drie maanden gereisd door Thailand en Nieuw Zeeland. Uiteraard hebben zij daar ook Matamata (Hobbiton) bezocht uit de Films van The Hobbit en The lord of the Rings, maar ook de Cook eilanden hebben een onvergetelijke indruk achter gelaten.

WENSEN IN VERVULLING Als coördinator heeft hij als functie alle processen in en om de 'De Oude Veiling' in goede banen te leiden. Van het maken van een sleutelpan, calamiteitenplan tot het organiseren van werkgroepen, zijn agenda loopt vol met alle bijeenkomsten, zeker tot aan de opening zijn er heel veel zaken waarin communicatie en beleid een grote rol spelen. Maar ook houdt hij toezicht, visie en coördinatie in zaken zoals onder anderen het nieuwe logo en de kleurinrichting. Visser wil overigens wel benadrukken dat hoewel de Oude Veiling een nieuw logo krijgt, het nog wel de Oude Veiling blijft heten. De benaming Huiskamer van Aalsmeer wordt een toevoeging, de officiële naam wordt: De Oude Veiling, de Huiskamer van Aalsmeer.

OPENING De opening van het nieuwe pand staat gepland op 15 september tijdens de kunstroute. De nieuwe Oude Veiling zal daar dan ook deel van uit maken. Al jaren werd er gelobbyd over een invulling van het pand voor álle Aalsmeerders. 'Nu is het zover, hoe mooi is dat!' Visser is blij dat daarmee een lang gekoesterde wens van veel Aalsmeerders in vervulling gaat. Het oude aspect van de Oude Veiling, de gezelligheid, de verbondenheid, het verenigingsleven, dat alles heeft opnieuw ruimte, maar daarnaast is er nog veel meer mogelijk. Visser vraagt aan iedere Aalsmeerder: 'Wat wil Aalsmeer zien in de Oude Veiling? Waar kunnen we mee tegemoet komen aan de wensen van de bewoners?' Alle wensen, opmerkingen en suggesties mogen gemaild worden naar t.visser@esa-aalsmeer.nl Vooral jongeren worden opgeroepen om hun mening en ideeën te delen.

VRIJE TIJD De nieuwe coördinator zal de komende maanden wat minder tijd hebben voor zijn eigen hobby's. Sinds zijn jeugd bij TIFLO, (waterscouting) en later als leiding, is hij graag op het water. Nu is hij zomers vaak op de poel te vinden met vrienden om te varen of te zeilen en voetbalt hij bij FC Aalsmeer in het vriendenteam.