• Staand: Wil Kraan, Marcel Harting, Dymphia Batenburg, Helga de Zanger. Zittend: Huub van Schaik, Wim Zandvliet, Iris van Rooij

    pr

Toneelvereniging Kudelstaart speelt De Sunshine Boys

KUDELSTAART De Sunshine Boys komen! Toneelvereniging Kudelstaart brengt het stuk 6, 12 en 13 april in Het Dorpshuis.

Na de doldwaze voorstelling eind vorig jaar waarin de verwikkelingen van drie stewardessen centraal stonden in Boeing-Boeing, wordt het publiek ook nu getrakteerd op een komedie waar veel amusement in zit: De Sunshine Boys.

ANDRÉ VAN DUIN Marjon Wagter van de groep: "Wellicht denkt u 'Ken ik dat niet ergens van?' Dat zou zo maar kunnen; in 2015 was deze komedie – in 1972 geschreven door Neil Simon - te zien in Amsterdam in het De La Mar Theater waarin onder andere André van Duin schitterende. Echter het verhaal is ook meerdere malen verfilmd, onder meer met Woody Allen, en in ons land vertolkt door Joan Remmelts en Ton Lensink, Johnny Kraaijkamp en Eric van der Donk, en Mini & Maxi. Nu heeft de toneelvereniging echter hun eigen sterren ingezet die nauwelijks onder doen voor lands grootste komieken. Reserveer dan ook alvast 6, 12 en 13 april in de agenda om deze bijzondere voorstelling niet te hoeven missen."

Het stuk vertelt het verhaal van de twee oude komieken Willie (Wim Zandvliet) en Oskar (Wil Kraan). Meer dan veertig jaar vormden zij succesvol duo, maar vanaf het moment dat Oskar van de een op de andere dag besloot dat hij er genoeg van had, hebben ze elkaar niet meer gesproken. Vooral Willie zit vol rancune en slijt zijn dagen eenzaam in zijn pyjama in een aftands appartement. Zijn neef Bart (Huub van Schaik) probeert het duo weer bij elkaar te brengen om nog eenmaal hun beroemdste sketch te spelen (waarin te zien zijn terug van weggeweest Dymphia Batenburg, Helga de Zanger en nieuw bij de vereniging Marcel Harting) Wat volgt is een spervuur van onderlinge verwijten, opgekropte frustraties en uiteindelijk ook het besef dat ze tot elkaar veroordeeld zijn. Alle eer aan regisseuse Iris van Rooij om er een prachtig geheel van te maken waardoor u een heerlijke avond uit gepresenteerd wordt.

PREMIÈREGEVOEL De feestelijke première staat gepland voor zaterdag 6 april, dan ligt de rode loper uit en maakt de vereniging er iets extra's van de gasten een echt premièregevoel te geven. Maar ook vrijdag 12 april wordt gespeeld en de laatste voorstelling is op zaterdag 13 april valt het doek. Kaarten á 12,50 euro per stuk zijn op zaterdag 23 maart tussen 11.00 uur en 13.00 uur te koop in het Dorpshuis van Kudelstaart. Er van uit gaande dat nog niet alle avonden daarna uitverkocht zijn, zijn tickets vanaf maandag 25 maart verkrijgbaar bij Gall&Gall in Kudelstaart en Bakkerij Vooges in de Zijdstraat van Aalsmeer. Meer informatie via facebook en het Witte Weekblad.