• PR Ad Vanderveen
  • PR Ad Vanderveen

Trio Ad Vanderveen treedt op

AALSMEER Het Ad Vanderveen Trio treedt zondag 4 november om 15 uur op in De Oude Veiling, Marktstraat 19. Vanderveen's muziek omvat een groot aantal stijlen, van intieme akoestische nummers tot expressieve en uitgebreide elektrische improvisaties met band. Het trio bestaat uit Ad Vanderveen (zang, gitaar, harmonica, footstomp), Kersten de Ligny (zang, autoharp, percussie) en Timon van Heerdt (Bas, mandoline, zang). Reserveren via scr@pietergroenveld.com

Ad Vanderveen heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde singer/songwriters in de hedendaagse (inter)nationale folk en roots muziek scene. Hoewel hij geboren is in Nederland (Hilversum, 1956) is de helft van zijn familie Canadees en dit deel van de wereld heeft zijn muziek het meest beïnvloed.

In de afgelopen jaren heeft Ad Vanderveen een indrukwekkende catalogus van solo cd's gemaakt en deelgenomen aan talrijke samenwerkings projecten met grote muzikanten over de hele wereld, zoals: Al Kooper, Al Perkins, Leland Sklar, David Olney, Herman Brood, Flaco Jimenez, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, John Gorka, Eric Andersen, om een paar namen te noemen.

Recentelijk nodigde Van Morrison Vanderveen persoonlijk uit als zijn support act, nadat hij diens 2017 Cd 'Worlds Within' had gehoord.

Ad Vanderveen's oeuvre volgt een gestaag stijgende lijn door de jaren heen en geniet respect van een groeiend aantal fans, critici en collega's, zowel in de oude wereld als in de nieuwe. Live speelt hij de laatste tijd voornamelijk akoestische luisterconcerten in solo, duo, dan wel trio bezetting: