• De Chevrolet Camaro, geen winnaar wel veel bekijks.

    Mandy van der Zwaard
  • Mandy van der Zwaard
  • Mandy van der Zwaard
  • Mandy van der Zwaard
  • Mandy van der Zwaard
  • Mandy van der Zwaard
  • Mandy van der Zwaard
  • Mandy van der Zwaard

Tropische Aalsmeer Roest Niet rally: oudjes doen het nog prima

AALSMEER Deelnemers uit alle hoeken van Nederland zijn zondag 2 juni aanwezig voor de 12e, zeer tropische editie van Aalsmeer Roest Niet rally. Om 9.00 vertrekt als eerste de Autobianchi. "Hij is wel weer toe aan een lange rit." aldus de trotse jonge eigenaar. De tweehonderd Oldsmobile liefhebbers volgen ieder op hun eigen tempo. Rond half een komt de eerste deelnemer weer over de finish. De toertocht verloopt voor iedereen zonder mankementen, niemand valt stil. Behalve de slagbomen van de Aalsmeerderbrug. Die stopten ermee. Voor sommige deelnemers betekent dat omrijden via de Bosrandbrug, maar die ging eveneens kapot. Het zorgt bij sommige deelnemers een behoorlijke vertraging en flink omrijden.

TOP GEREGELD De tocht van 130 kilometer loop dwars door het groene hart en is dit jaar voor het eerst georganiseerd door een nieuw team, bestaande uit acht vrijwilligers. Zij namen vorig jaar het stokje over van Cor Zomer en Bob van der Laarse, die samen dit evenement elf keer organiseerden. Rinus van Itterzon doet traditioneel en voor de twaalfde keer de presentatie. Talitha van Itterzon, de dame uit het organisatieteam zegt heel tevreden te zijn over de dag. Deelnemers zijn het daarmee eens. "Duidelijke route omschrijving, goede pechservice en een hartelijk ontvangst," vatten zij samen.

Naast het genieten van bijzondere auto's en motoren konden bezoekers ook genieten van een stukje nostalgie. Voor het eerst was er tijdens deze dag een overzichtstentoonstelling. Vele maquettes uit de tijd van het Bloemencorso stonden uitgestald. Evenals oude kwekerij attributen, foto's en de jeep die jaren de VBA-corsowagen trok. Voor de jongsten was er een superrealistische race simulator beschikbaar, waar volgens zeggen max Verstappen in getraind heeft. Het is een schot in de roos want er wordt gretig gebruik van gemaakt.

Eind van de middag maakt de jury bekend dat de volgende deelnemers het ARN(Aalsmeer Roest Niet) Certificaat krijgen: In de categorie Mooiste Motor: Hier wint de Norton Commando. Meest bijzondere motor is geworden: Moto Guzzi 850 Le Mans.De mooiste auto van voor 1970 is dit jaar de Chevrolet Brandweerauto en na dit zelfde bouwjaar de BMW E30M3. Verder is er nog de prijs voor de meest bijzondere auto. De Velorex, en de Hudson Hornet gaat het komend jaar genieten van de titel winnaar overall.

Mandy van der Zwaard