• Archief BDU

Uitkomsten enquête profielschets burgemeester

AALSMEER Inwoners van de gemeente vinden het belangrijk dat de burgemeester zich richt op alle inwoners, goed integer bestuur, openbare orde en veiligheid en op alle wijken en kernen van de gemeente. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van de enquête voor de profielschets van de burgemeester.

In totaal hebben 143 inwoners de enquête ingevuld. Als voornaamste eigenschappen gaven zij aan dat de burgemeester zichtbaar aanwezig en aanspreekbaar moet zijn, verbindend, boven de partijen, daadkrachtig en standvastig. De uitkomsten van de enquête zijn verwerkt in de concept profielschets.

De gemeenteraad zoekt een burgemeester die Aalsmeer laat bloeien en aandacht heeft voor álle inwoners. De burgemeester is mensgericht, benaderbaar en daadkrachtig. Hij of zij is zichtbaar aanspreekbaar en voelt zich bovenal 'Aalsmeerder'.

RAADSVERGADERING Op maandag 15 oktober bespreekt de gemeenteraad in een openbare raadsvergadering de profielschets met de commissaris van de Koning, de heer Remkes. Daarna wordt de vacature voor de burgemeester van Aalsmeer opengesteld

De raadsvergadering is te volgen via de livestream vanaf de gemeentelijke website of achteraf terugkijken: Livestream vergadering

De bijeenkomst is openbaar. Toehoorders zijn welkom om de bijeenkomst op de publieke tribune bij te wonen Aanvang: 20.00 uur, Raadzaal gemeentehuis, Raadhuisplein 1.