• Renée Heijmans

Gemeente maakt filmpje over overlast die inwoners ervaren van Schiphol

AALSMEER De gemeente Aalsmeer heeft een filmpje laten maken over de overlast die inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart ervaren van luchthaven Schiphol. In het filmpje, dat is gemaakt op initiatief van de gemeenteraad, komen een aantal inwoners aan het woord over de overlast

De partijen in de gemeenteraad van Aalsmeer zijn unaniem in hun strijd tegen luchthaven Schiphol. Volgens de raad is de grens van het toelaatbare inmiddels bereikt, en kan van de door het Rijk voorgestelde groei van 500.000 naar 540.000 vliegbewegingen al helemaal geen sprake zijn. Een geluid dat op bijval kan rekenen onder veel inwoners, al kan de vraag gesteld worden of hiermee ook de meerderheid van de inwoners van de gemeente gehoord wordt. 

BENADRUKKEN Hoe dan ook, de gemeente heeft besloten het geluid nog eens extra te benadrukken met beeld. Op initiatief van de gemeenteraad is een filmpje gemaakt, waarin inwoners van de gemeente aan het woord komen. Zij spreken van stress, een onzekere toekomst en glazen die rammelen in de kast als vrachtvliegtuigen overvliegen. De beelden gaan vergezeld van het geluid van passerende vliegtuigen.

Het filmpje werd maandag getoond tijdens het bezoek van Tweede Kamerleden aan de gemeente. Wil je het filmpje bekijken? Dat kan hieronder (bron: Youtube Gemeente Aalsmeer).