• Archief

Kamerleden pakken handschoen op en komen naar Aalsmeer

AALSMEER Een aantal Tweede Kamerleden heeft de uitnodiging van de gemeenteraad van Aalsmeer geaccepteerd om zelf de hinder van Schiphol te komen ervaren. Maandag 11 november gaat de gemeenteraad eerst met hen in gesprek in de raadzaal, daarna volgt een rondrit door Aalsmeer en Kudelstaart.

De Kamerleden, die zich bezighouden met de luchtvaart in Nederland, worden tijdens het werkbezoek door de gemeenteraad bijgepraat over hoe de hinder van vliegtuigen door sommige Aalsmeerders en Kudelstaarters wordt ervaren. De Aalsmeerse raad is dan ook blij dat de Kamerleden zelf poolshoogte komen nemen welke hinder dat betreft.

BEREIKT In het gesprek met de Kamerleden zal de gemeenteraad aangeven dat de grens van wat nog acceptabel is qua vliegtuiggeluid wat hen betreft al lang bereikt is. Aanleiding hiervoor is het voornemen van minister Van Nieuwenhuizen om het aantal vliegbewegingen vanaf Schiphol onder voorwaarden te laten groeien van maximaal 500.000 nu naar maximaal 540.000 per jaar. Deze groei zal tot een verdere verslechtering van de leefbaarheid in de gemeente Aalsmeer leiden, zo vindt de raad.

Om 11.00 uur worden de Kamerleden ontvangen door burgemeester Oude Kotte. Daarna zullen de gemeenteraad en ook wethouder Van Duijn de Kamerleden voorzien van informatie. Er wordt ook een korte film getoond waarin de hinderbeleving van Aalsmeerders en Kudelstaarters helder voor het voetlicht wordt gebracht.

BEELD VORMEN Na het gesprek in de raadzaal bezoeken de raadsleden met de Tweede Kamerleden locaties in Aalsmeer en Kudelstaart. Op die manier kunnen de Kamerleden zich een beeld vormen van de impact die de vliegbewegingen hebben op de inwoners van de gemeente Aalsmeer. De boodschap dat de leefbaarheid van Aalsmeer in het geding is, zullen de gemeenteraadsleden aan de Kamerleden meegeven.

De bijeenkomst is van 11.00 tot 12.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis en is openbaar toegankelijk. Publiek is als toehoorder welkom op de tribune in de raadzaal.