• Gemeente Aalsmeer

Wethouder Wilma Alink verkent het groen in Kudelstaart

AALSMEER Als wethouder groen heeft Wilma Alink-Scheltema een fietstocht gemaakt langs verschillende vormen van groenbeheer in Kudelstaart. In de zomer heeft ze dit al gedaan in Aalsmeer-centrum en Oost. Hans Vonk van de dorpsraad Kudelstaart fietste dit keer ook mee.

De fietstocht begon bij de grondbank aan de Ambachtsheerweg. Bij de grondbank wordt grond opgeslagen die vrijkomt bij bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden. Bij het begin van het Corry Vonkpad stond de groep stil bij een stuk groen dat zeer extensief (één keer per jaar) gemaaid wordt. Door dit extensieve beheer is het aantal insecten en vogels op deze locatie flink toegenomen. Een meter gras aan weerszijden van het pad wordt op verzoek van de hondenliefhebbers frequenter gemaaid.

Het fotomomentje was bij het Ad Verschuerenplein waar verhoogde perken met vaste planten het plein een mooi groen aanzien geven. Wilma Alink: "Ik vind Kudelstaart mooi groen en ook de kwaliteit van het groen heeft me aangenaam verrast. Het nieuwe college gaat extra investeren in het wegwerken van achterstallig onderhoud in het openbaar groen. De gemeente heeft de ambitie om de hele buitenruimte op orde te brengen en te houden. We willen ook graag van inwoners horen wat hun visie op het groen is en we willen weten wat ze zelf willen bijdragen aan de leefbaarheid en de groenvoorzieningen in hun wijk."

Wie ideeën heeft over openbaar groen of een schade of overlast wil melden, kan bellen 0297-387575 of mail naar Info@aalsmeer.nl.