• Gemeente Aalsmeer

Wethouders lezen voor op de Dag van de Duurzaamheid

AALSMEER Het is vandaag, dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Reden voor de wethouder onderwijs Gertjan van der Hoeven en wethouder duurzaamheid, Jop Kluis om voor te lezen uit de verhalenbundel: 'De Wereld van Voedsel'.

Dit boek is speciaal geschreven door talentvolle pabo-studenten en geïllustreerd door kinderen met als doel om leerlingen in groep 1 tot en met 8 bewust te maken van duurzaam eten.

DE WEGWIJZER Wethouder Jop Kluis bracht een bezoek aan groep 8 van de Wegwijzer. Na het voorlezen ontstond er een leuke discussie over duurzaamheid. Op de vraag weten jullie wat duurzaamheid inhoud, antwoordde een leerling: 'zuinig zijn'. Wethouder Jop Kluis: 'Dit is precies waar het om gaat dat we zuinig zijn op de natuur, milieu en elkaar. Het is goed om te zien dat kinderen al zo bewust bezig zijn met duurzaamheid.'

JOZEFSCHOOL Wethouder Gertjan van der Hoeven ging naar groep 4 van de Jozefschool. Ook deze jonge groep kinderen was heel leergierig en stelde volop vragen aan de wethouder over het verhaaltje: 'Buitenbeentjes'. Een mooie reactie van een meisje was: 'Mijn vader zegt altijd: 'We gooien geen eten weg, dat doen we alleen als er schimmel op staat.''

NIEUWE BUNDEL Speciaal voor de negende editie van deze voorleesactie verscheen een nieuwe verhalenbundel 'De Wereld van Voedsel'. In het boek staan verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De wethouders hebben voorgelezen bij twee scholen maar alle andere basisscholen hebben het boek ook ontvangen om uit voor te kunnen lezen over het thema duurzaam voedsel.