• JIJ & IK cadeauwinkel

Burgemeester drinkt koffie met medewerkers JIJ & IK cadeauwinkel

AALSMEER Hoog bezoek voor de medewerkers van de JIJ & IK cadeauwinkel in de Ophelialaan in Aalsmeer. Niemand minder dan burgemeester Gido Oude Kotte kwam namelijk langs om een bakje koffie te drinken en te kijken wat de winkel allemaal te bieden heeft. 

De Jij & Ik cadeauwinkel is een initiatief vanuit Stichting Ons Tweede Thuis in samenwerking met Down Town Ophelia. In de winkel werken mensen met een verstandelijke beperking. Zij verkopen producten die door cliënten van Ons Tweede Thuis zijn gemaakt, maar ook helpen zij de winkeliers in de Ophelialaan met (kleine) klussen. Op deze manier staan zij midden in de maatschappij en laten zij hun talenten zien.

KOPJE KOFFIE Afgelopen september waren de medewerkers aan het werk als gastvrouw in de feesttent tijdens de Dag van je Leven. Daar ontstond het bezoek van de burgervader. 'May-Heart nodigde die dag de burgemeester uit voor een kopje koffie in de winkel en de burgemeester reageerde daar enthousiast op', zo staat op de Facebook-pagina van de winkel. 

Tijdens zijn bezoek werd hij meegenomen langs alle producten en geïnformeerd door de winkeldames over waar ze gemaakt worden. De net binnengekomen kerstkaarsen van Kaarsenmakerij Middelpolder werden geshowd. Ook werd er enthousiast verteld over de werkzaamheden in de winkel, bij de verschillende ondernemers en in de wijk. 'Natuurlijk was er ook tijd voor het beloofde kopje koffie. Hij sloot zijn bezoek af met dat hij nu langs was gekomen om kennis te maken maar dat hij graag nog een keer langskomt om dan ook een handje mee te helpen.'