• Flower Art Museum

Workshops in Flower Art Museum

AALSMEER Het nieuwe Flower Art Museum in Aalsmeer houdt in augustus twee workshops. Kinderen kunnen aan de slag met het 'bloemenalfabet' en voor volwassenen is er de workshop botanisch tekenen.
Het Flower Art Museum is inmiddels een maand open. Het is gevestigd in de voormalige waterkelder van Aalsmeer (tegenover de watertoren), voorheen de locatie van Galerie Sous-Terre. Het museum is van vrijdag tot en met zondag te bezoeken en toont hedendaagse kunst waarin bloemen en planten centraal staan. De variëteit is groot, er zijn verschillende tentoonstellingen met schilderijen, fotografie, sculpturen en sieraden. Het museum heeft ook een koffiecorner en een winkel met cadeau-artikelen.
Naast de tentoonstellingen vinden er regelmatig activiteiten plaats. In augustus staan de eerste workshops op het programma. Deze staan onder leiding van de ervaren kunstdocent Annefie van Itterzon. Zij werkte in het verleden voor KCA en geeft les bij de Werkschuit en de Volksuniversiteit Amstelveen.


BLOEMENALFABET Zaterdag 18 augustus is er een vakantieworkshop 'bloemen alfabet' voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In deze workshop leer je het tekenen van letters met de speciale brushpen. Je oefent eerst op sierlijke lintletters die je versiert met bloem- en plantmotieven en inkleurt. Zo ontwerp je een eigen Bloemenalfabet. Je werkt ook met echte zomerbloemen uit het veld. De workshop is 18 augustus van 10.30 - 12.30 uur. Prijs is € 12,50 inclusief materiaal en drinken.

BOTANISCH TEKENEN Zaterdag 25 augustus is er een workshop 'botanisch tekenen' voor volwassenen. Botanisch tekenen staat al eeuwenlang in de belangstelling en trekt een steeds groter publiek. In deze workshop leren deelnemers veel over de vormen en opbouw van planten en bloemen. Vanuit voorstudies in pen en inkt ontstaan kleurrijke botanische illustraties. Aan de hand van gerichte opdrachten en vele historische illustraties maken cursisten kennis met deze bijzondere kunstvorm. Men ontdekt de wonderlijke schoonheid van de paradijsvogelbloem en de clematis. Voordat de cursisten aan de slag gaan, bekijken ze ter inspiratie enkele kunstwerken in het museum.
Deze workshop is voor mensen met enige teken- en/of schilderervaring. De workshop is 25 augustus van 10.30 - 14.30 uur. Prijs is € 50,00 incl. lunch, materiaal en koffie/thee (museumvrienden betalen € 42,50). Voor deze workshop geldt een maximum van acht deelnemers.

AANMELDEN Aanmelden voor beide workshops kan via info@flowerartmuseum.nl. Je ontvangt altijd een bevestiging van je aanmelding. Voor bedrijven en groepen biedt het Flower Art Museum ook workshops op maat. Neem hiervoor contact op via mail of tel. 0297-364400. Zie ook: www.flowerartmuseum.nl.